Webb Uzay Teleskobu ile yeni bir keşif yapıldı! Dünyanın su kaynağı bulunmuş olabilir!

ABC New’sin haberine göre NASA’nın yaptığı açıklamalarda, Webb Teleskobu keşfinin bilim insanlarına dünya okyanuslarının nasıl oluştuğuna dair bir fikir verebileceği belirtildi. Webb Teleskobu’nun yakın kızılötesi tayfçeker cihazını kullanan astronomlar, Jüpiter ve Mars arasında yörüngede bulunan 238P/Read Kuyruklu Yıldızı’nın etrafında su buharı olduğunu açıkladı.
Bilinmeyenlerle dolu gökyüzüne dair bilim insanlarının araştırmaları devam ediyor. Gökbilimciler, gerçekleştirdikleri araştırmalar ile gezegenlere dair gün yüzüne çıkmamış gerçekleri aydınlatıyor. Geçtiğimiz günlerde Satürn gezegenine ait yeni uydular keşfeden bilim insanları bu kez, dünyadaki okyanusların kaynağı hakkında yeni bir keşfe imza attı.

NASA tarafından yapılan açıklamalarda, gerçekleştirilen yeni keşfin Jüpiter’in yörüngesindeki daha sıcak Asteroit Kuşağı’nda buz halindeki suyun korunabileceğine ve oluşumunun ilk dönemlerinde dünyaysa düşen asteroitler yolu ile dünyadaki suyun kaynağını oluşturabileceğine dair görüşlerini doğruladı. Bir yıldızın yakınlarındaki suyun gaz halinde olduğu ve dünya benzeri oluşum halindeki kayalık gezegenlerden ayrılmış olabileceği de NASA tarafından yapılan açıklamalarda belirtildi. Aynı zamanda bazı astronomların dünyadaki suyun kaynağının kuyruklu yıldızlar olduğunu düşündüğü de ifade edildi.

Webb Gezegen Bilim Projesi’nde çalışan bilim insanı ve çalışmaların yazarı olan Dr. Stefanie Milam konuya dair şu açıklamalarda bulundu; ‘’Bildiğimiz kadarıyla evrende yaşam barındıran tek gezegen olan dünyamızdaki suyun buraya nasıl geldiği hala gizemini koruyor. Güneş sistemindeki su dağılımının öyküsünü anlamak, diğer gezegen sistemlerini ve dünya benzeri bir gezegene ev sahipliği yapıp yapamayacaklarını anlamamıza yardımcı olacaktır.’’ Çalışmaların lideri Maryland Üniversitesi Öğretim Üyesi Astronom Micheakl Kelley ise şu açıklamalarda bulundu; ‘’Geçmişte ana ana kuşakta kuyruklu yıldızların tüm özelliklerine sahip uzay cisimleri gördük ancak, yalnızca Webb’den gelen bu kesin imgesel verilerle bu görüntüleri oluşturan kesinlikle su buzu olduğunu söyleyebiliriz. İki mantıklı açıklaması olabilir. Read’in Asteroid Kuşağı’nda uzun süre kalması bunun olası sebeplerinden birisi. Karbondioksit su bozulmadan daha kolay buharlaşır ve milyarlarca yıl içinde kuyruklu yıldızlardan ayrılmış olabilir. İkinci olasılık ise Raed Kuyruklu Yıldızı’nın Güneş Sistemi’nin karbondioksit içermeyen sıcak bir bölgesinde oluşması.’’
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.