AV-TEST Enstitüsü bu yıl 14 tanınmış güvenlik şirketinin ürünlerine toplam 27 ödül veriyor. Enstitü bu yıl ayrıca, Windows için daha önceden vermiş olduğu, KORUMA, PERFORMANS ve KULLANILABİLİRLİK gibi kategorilerin yanı sıra ANDROID GÜVENLİĞİ ve MAC GÜVENLİĞİ ve son olarak Windows GELİŞMİŞ KORUMA için de ilk ödüllerini takdim etti.
Siber saldırganların 2021 yılını, ev ofis veya mobil ofis çalışması gibi pandemiyle birlikte yükselen çalışma tiplerine yönelik saldırılar için geçirmesinin ardından, bazı uzmanlar 2022'de siber saldırıların azalmasını bekliyordu. Ancak 2022 yılı beklenenden farklı geçti: Botnet'ler güvenlik açıklarının üzerine atladı ve DDoS saldırılarıyla çok sayıda sunucuyu baskı altına aldı. Spam ve kimlik avı da zaman zaman artış gösterdi.
Güvenlik sistemleri ve yazılım çözümleri, artan siber risklere karşı bir savunma oluşturdu ve bunu yüksek bir başarıyla ortadan kaldırdı. Bir tüketici ya da kurumsal kullanıcının bilgisayarının neden bir siber saldırıya maruz kaldığını daha yakından incelerseniz, bunun genellikle unutulan güncellemeler ya da eksik güvenlik modülleri gibi dikkatsizliklerden kaynaklandığını görürsünüz.
Güvenlik ürünlerini kendi sınıflarında Windows için 1 milyardan fazla kötü amaçlı yazılım örneğini, Android için 33 milyon tehlikeli uygulamayı ve MacOS için 900.000'den fazla özel kötü amaçlı yazılım varyantını tespit etmesi gerekmektedir.
Ancak piyasadaki güvenlik ürünleri gerçekten de tüm kötü amaçlı yazılım örneklerini tespit edebiliyor mu? Hangi çözümler Windows, Android veya MacOS altında en yüksek seviyede koruma sağlama vaadini yerine getiriyor? Bu soruların tüm yanıtları AV-TEST Enstitüsü'nün bağımsız laboratuvarlarında yapılan sürekli ürün testleri ile sağlanıyor. Buradaki uzmanlar piyasadaki ürünleri önceden belirlenen şeffaf test kurallarına göre düzenli aralıklarla değerlendirmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.