Kendi işini kurmak isteyen ve kendi işine sahip olanlara müjde: KOSGEB, 1 milyon 685 bin TL’lik destek paketini açıkladı!

Girişimcilerin desteklenmesi ve piyasada finansal rekabetin eşit bir şekilde sağlanabilmesi adına küçük ve orta işletmeleri desteklemeyi amaçlayan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), pandemiden bu yana piyasaya verdiği destek miktarını artırdı. Hem kredi hem de hibe programlarında artışa giden KOSGEB, bu kez 1 milyon 685 bin TL’ye kadar destek sağlayacağını duyurdu.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin artması, kurumsallaşma ve markalaşma düzeylerinin yükselmesi ve ekonomideki paylarının arttırılması amacıyla harekete geçmiş olan KOSGEB, yeni destek paketinin duyurusunu yaptı. Bu destekle işletmelerin kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan KOSGEB, ‘İşletme Geliştirme Destek Programı’ kapsamını duyurdu. İşte KOSGEB’ten destek alabilme şartları…
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Yeni destek programı kapsamında 13 ayrı adımda destekleme kalemi oluşturmuş olan KOSGEB, işletmelerin ‘yurt içi fuar’larında yer alması halinde 100 bin TL destek alabileceğini ve bu desteğin yüzde 60’ının hibe olarak kullandırılacağını açıkladı. Bir diğer ödeme kalemi ‘yurt dışı iş gezisi’ olan KOSGEB, bu destek kapsamında yapacağı ödeme miktarını 90 bin TL olarak belirledi. İşletmelerin ‘sanayide nitelikli eleman’ istihdam etmesine ya da yetiştirmesine de destek olan KOSGEB, bu desteği ise 150 bin TL olarak ilan etti. Dördüncü ödeme kalemi ‘tasarım desteği’ olan KOSGEB, bu desteğe 75 bin TL ayırırken, beşinci ödeme kalemi olan ‘sınai mülkiyet hakları’ desteğine 100 bin TL; altıncı ödeme kalemi olan ‘belgelendirme desteği’ne 300 bin TL; yedinci ödeme kalemi olan ‘test ve analiz desteği’ne ise 300 bin TL meblağ ayırdığını ifade etti.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Yeni destek programı kapsamında toplamda 1 milyon 685 bin TL ödeme yapmayı planlayan KOSGEB, ödemesinin sekizinci adımı olan ‘enerji verimli elektrik motorları değişimi desteği’ kapsamında 80 bin TL ödeme yapacağını duyururken; ödemesinin dokuzuncu olan ‘bağımsız değerlendirme desteği’ kapsamında ise 20 bin TL destek sağlayacağını bildirdi. Ödemesinin onuncu adımında ‘model fabrika desteği’ için 100 bin TL ayırmış olan KOSGEB, ödemesinin on birinci adımı olan ‘teknik danışmanlık desteği’ için 50 bin TL ödeme vaat etti. Ödeme kalemlerinin on ikincisi olan ‘dijital dönüşüm danışmanlığı desteği’ kapsamında sağladığı 20 bin TL’yi yüzde 100 hibe olarak sağlayan KOSGEB, ödeme kalemlerinin on üçüncüsü olan ‘afet dönemi yaşam alanı desteği’ kapsamında sağladığı 300 bin TL’yi ise yüzde 60 hibe olarak vereceğini açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.