AZ ŞİDDETLİ RÜZGARLAR MEYDANA GETİRMESİNE YÖNELİK TAHMİNLER VAR
Young, koronal deliğin boyutunun, arka araka dizilmiş olan ortalama olarak 20 ile 30 Dünya’ya eşdeğer olduğu ifade etti. Bununla birlikte, Dünya’ya doğru ilerleyen güneş rüzgarı akışının olası az şiddetli olacağına dair tahminler gündem de yer aldı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi oluşacak olan güneş fırtınasını orta şiddette bir fırtına olarak etiketlemiş oldu ve bu tür fırtınaların teknoloji ile altyapı üstünde etkilerinin kısıtlı olacağını da açıkladı.
Bir güneş enerjisi patlaması ile tetiklenen daha güçlü bir jeomanyetik fırtınan, ülkenin elektrik şebekesini alt etme ihtimali bulunuyor ve telefon kulelerini ve iletişim ağlarını da etki altına alma durumu söz konusu.
GÜNEŞ FIRTINASININ ETKİLERİ NELER?
Güneş fırtınaları zayıftan güçlüğe göre toplamda beş aşamada sınıflandırmak mümkün. Araştırmacılara göre bu hafta içinde Dünya’yı etkileyecek olan 2. ya da 3. sınıf olarak çok güçlü olmayanlardan biri, bundan dolayı da Dünya’daki uydular ile teknolojiler üstünde düşük bir etki sahibi olacak. Parçacıkların atmosferimizdeki gazlarla etkileşime girerek gökyüzünde Kuzey ışıkları olarak da adlandırılan auroralar meydana getirmesi bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.