Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Depremzedeler 10 Bin TL Tutarında Destek Verilecek! Deprem Yardımı Ne Zaman, Nasıl Ödenecek?

6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17’de Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13:24’te de şehrin Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kahramanmaraş ili haricinde toplamda 9 ili daha etkileyen deprem felaketi, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine, on binlerce kişinin ise sokaklarda kalmasına neden oldu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Kilis, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerini etkileyen depremin ardından ilgili bölgelerde halen arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremzedeler için de yardım kampanyaları düzenlendi. Yardım kampanyalarından birine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler ivedilikle nakit yardımının yapılacağını bildirdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından ilgili bölgelerin yaraları sarılmaya çalışılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depremden etkilenen bölgeler ve vatandaşlar için harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın nakit yardımı planladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Şu an itibari ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bu konuda belirli bir bütçeyi ayırmış durumdayız. İnşallah bu bütçe ile birlikte hasar tespitleri ile her ailemizi, onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin TL olarak şu an için planladık.”
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Depremden etkilenen 10 şehirde arama kurtarma çalışmaları devam ederken hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgili bölgelere çeşitli yardımlar gönderildi. Halen devam eden yardım kampanyaları yakından takip edilirken 10 bin TL’lik desteğin ne zaman yatırılacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili tam bir tarih vermezken şu ifadeleri kullandı: “10 biner TL inşallah bu ailelere bizler şu anda hükümet olarak ulaştıracağız. Onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını gidermek istiyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.