Gazianteplilerin Ve Urfalıların sofrasından eksik olmayan o baharat tam bir şifa deposu çıktı! Elinizi korkak alıştırmayın, bol bol yiyin!

Baharat konusunda son derece gelişmiş bir kültüre sahip mutfaklardan biri olan Türk mutfağı pek çok yemekte baharat kullanılmasına izin veriyor. Hatta pek çok yemeğin lezzetini baharat ile sağlayan Türk mutfağı şefleri, bu baharatların faydalı olanlarından sık sık bahsediyor. Son zamanlarda faydaları ile her şefin dilinde olan isot ise, mucizevi etkileriyle tüketenleri şaşırtmayı başarıyor.
Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde sıkça tüketilen ve hemen hemen her yemeğe eklenen baharatlardan biri olan isot bağışıklık sisteminden mide sorunlarına; kemik gelişiminden düzenli sindirime kadar pek çok şey üzerinde etkili oluyor. Özellikle bazı hastalıklara karşı gelişmiş koruyuculuk sunan isot, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuda tam bir bağışıklık sağlıyor. İşte isotun faydaları ve kullanım alanları…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Son derece faydalı baharatlardan biri olan isotun bileşeninde bulunan antioksidanlar, damar sertleşmesinden tıkanmasına kadar pek çok hastalığın giderilmesi konusunda vücuda yardımcı oluyor. Kalp hastalığı riskine yakalanmayı bu sayede düşüren istor, aynı zamanda tarihin çok eski zamanlarından biri kan şeker oranını dengelemek için alternatif tıp alanında kullanılıyor.
Kan şekerinin hem düşmesini hem de yükselmesini önlemesiyle mucizevi gıdalar arasında gösterilen isot, metabolizmayı hızlandıran yapısı sayesinde kilo vermek isteyenlerin de kesinlikle listesine alması gereken baharatlardan birisi. Bağışıklık istemini güçlendiren, iltihapların giderilmesinde vücuda iyi gelen isot, kansere karşı da koruyuculuğu ile biliniyor. Kramplar gidermesi ve romatizma ağrılarına iyi gelmesi nedeniyle de faydalı baharatlar arasına alınabilecek olan isot, aynı zamanda diş ağrılarına da iyi geliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Tüketimi son derece kolay olan isot, çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabiliyor. Pul bibere benzeyen bir tat ve yapıya sahip olan isotu, yemeklerde kullanmak da mümkün. Ancak pul biberden daha az yemeğe atılması tavsiye edilen isot için tek kullanım yöntemi yemek değil.
Yemekleri daha lezzetli hale getiren isotun, mikrop kapma riski taşıyan ve yara olan bölgelere sürülmesi de son derece fayda sağlıyor. Bu kullanımı için isotun zeytin yağı ile karıştırılması tavsiye ediliyor. Aynı zamanda enfeksiyonlardan ve üst solunum hastalıklarından korunmak için bitki çaylarının içerisine bir miktar isot atmak da uzmanların tavsiyesi oluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.