Koronavirüs Salgının Etkileri Sürüyor! Dünya Sağlık Örgütü Uyardı: Tüberküloz Vakaları Yıllar Sonra Artmaya Başladı!

2020 yılının başında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve yayılım hızının yüksek olması sebebi ile günler içerisinde tüm dünya ülkelerinde kayda geçmeye başlayan koronavirüs etkileri, bulaşıcılığı ve ölüm tehditi sebebi ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirildi. Virüsün ortaya çıkmasının ardından ülke yönetimlerinden gümrük kapılarını kapatma kararları gelirken, ülke sınırları içerisinde kapanma kararları uygulanmaya başlandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Salgının henüz başlarında milyonlarca kişi hayatını kaybederken bilim insanlarının aşı çalışmalarının sonuç vermesi ile birlikte ölüm oranları, yoğun bakımda yatan kişi sayıları ve virüsün sebep olduğu diğer olumsuz faktörler düşüşe geçti. Ancak uzmanlar virüsün yalnızca kendi varlığı ile değil, sebep olduğu diğer başlıklar sebebi ile de halen insan hayatını ciddi derecede tehdit etmeye devam ettiğini öne sürdü.
Son olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan resmi açıklamada, koronavirüs salgının başlangıcı ile birlikte bazı hastalıklar ile mücadele kapsamında yürütülen çalışma programlarının sekteye uğradığını ve bu sebep ile de ciddi rahatsızlıklara ilişkin konulan tanılarda artış gözlendiği bilgisi kaydedildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Nerede ise 3 yıldır hayatımızda olan ve milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını, bir o kadar kişinin de hastalık sonrası farklı semptomlar ile mücadele etmek zorunda kalmalarına yol açtı. Ek olarak ülke ekonomilerinin de dibe batmasına sebep olan bu virüs salgınına ilişkin yeni bir araştırmanın sonuçları daha yayınlandı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmış olan son açıklamaya göre, küresel çapta mücadelesi verilen sıtma, tüberküloz ve AIDS hastalıklarına ilişkin yürütülen çalışmaların koronavirüs salgını sebebi ile sekteye uğradığı ve buna bağlı olarak da ilgili hastalıklara ilişkin vaka sayılarında artış gözlendiği bilgisi kaydedildi. Özellikle tüberküloz vakalarına dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü, hastalık sebebi ile hayatını kaybeden kişi sayılarının yıllara göre dağılımını şu şekilde açıkladı:
- 2019: 1,4 milyon kişi
- 2020: 1,5 milyon kişi
- 2021 yılı: 1,6 milyon kişi
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Tüberküloz ile mücadele kapsamında koyulan hedeflerin gerisinde kalındığını ifade eden Dünya Sağlık Örgütü, müdahale edilmemesi durumunda tüberküloz sebebi ile hayatını kaybeden kişi sayısının, koronavirüs salgını sebebi ile hayatını kaybeden kişi sayısını aşacağını ileri sürdü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.