TUZLU VE FERMENTE GIDALAR YÜKSEK TANSİYON VE KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIYOR
Nişastalı gıdalar gibi özellikle aşırı tuz içeren konserve çorbalar, tütsülenmiş et ve fermente gıdalardan da uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar bu konuda bilhassa da yüksek risk grubunda bulunan 51 yaş ve üzerindeki vatandaşları uyarıyor. Amerikan Kalp Derneği’ne göre, 51 yaşın üzerinde olan kişilerin günde 2.300 mg sodyum alması gerekiyor. Fermente gıdalarda sodyum oranını yükselten tuz, bu yaş grubu için ekstra bir risk teşkil ediyor. Özellikle de bu gıdaların fazla tüketimi, yüksek tansiyondan kalp krizine kadar pek çok hastalık için riski beraberinde getiriyor.
TAZE SIKILMIŞ MEYVE SUYU DEMEYİN; GREYFURT SUYUNA DİKKAT EDİN
Pek çok diyetin içerisinde yer alan, hatta sağlıklı beslenmek için alınması gereken C vitaminini doğrudan içeren meyvelerin tüketimi kontrollü yapıldığında elbette bir sıkıntı olmuyor. Ancak, şekerli olan meyvelerin çok tüketilmesi pek çok hastalığı uyarmaktan başka bir işe yaramıyor. Özellikle de taze sıkılmış ya da hazır sıkım tüketilen bir greyfurt suyunun fazla tüketimi pek çok ilaç ile etki içerisine girmesine neden oluyor.
Uzmanlar, bu noktada özellikle de kolesterol düşürücü ilaç alanların greyfurt suyu tüketimine dikkat etmesi ve kontrol altında tutmasını öneriyor. Öte yandan WebMD’de yer alan habere göre maş fasulyesi ve turp gibi besinleri de içerisine alan çiği filiz gıdaların tüketimine; “çiğ filizler yaşlılar ve zayıf bağışıklık sistemi olan herkes için sağlık tehdidi oluşturabilir” nedeniyle dikkat etmek gerekiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.