GAZİANTEP'TE FIRINCILARLA İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMALAR: 'Ekmekte KDV %1 ama en çok vergi kaçağı fırıncılarda'

GAZİANTEP'TE FIRINCILARLA İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMALAR: 'Ekmekte KDV %1 ama en çok vergi kaçağı fırıncılarda'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in anlattıkları Gaziantep'te gündem yarattı. Bakan Şimşek kimsenin vergi vermek istemediğini belirtti, fırıncılarla ilgili dikkat çeken örnekler verdi. Şimşek: 'Ekmekte KDV %1 ama en çok vergi kaçağı fırıncılarda.'

Vergi ödemeyenlerin başvurdukları yollar pes dedirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere vergisel konularda, AK Parti milletvekillerinin sorularını cevapladı. Edinilen bilgilere göre Şimşek, kayıt dışılığın neden olduğu haksız rekabeti ve vergi kaybını gidermek için tek yolun çapraz denetim olduğunu söyledi.

‘YÜZDE 1’E TENEZZÜL EDİYORLAR’

Bakan Şimşek “Kimse vergi vermek istemiyor. Biz kayıt dışılığı önlemek konusunda samimiysek, ispat yükümlülüğünü devletten alıp vatandaşa, mükellefe yüklememiz gerekiyor. Avrupa’da hangi giderler vergiden düşürülüyorsa biz bunu yapmaya razıyız. Ama bu şartla. Mesele bir kültür ve zihniyet meselesi. En düşük KDV ekmekte. Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1’e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar. Günün başında da ortasında da sonunda fiş kesmiyorlar. Sabahtan akşama kadar ekmek satıyorlar ama vergisini vermiyorlar.

‘32 TANE DAİRE ALMIŞ KAYDI YOK’

Bir vatandaşımız büyükşehirlerden birinde 32 tane daire almış, bizde vergi kaydı yok. Hayatında hiç beyanname vermemiş. Yıl içinde 65 milyon liraya lüks araç alan binlerce vatandaşımız var. Çağırıyoruz, ‘izah et’ diyoruz ama izahları yok. ‘Bu parayı kazandığınızı kanıtla’ diyoruz kanıtlayamıyor. Çapraz denetim yapmadığımız müddetçe istediğimiz modeli uygulayamayız. Kredi kartı kullanımı olsun vergide indirim olsun bu konularda üzerimize düşen stratejiyi yapacağız” dedi.

Kaynak:mynet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.