Doğalgaz'a ZAM GELECEK Mİ?

Doğalgaz'a ZAM GELECEK Mİ?
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ekim ayı doğalgaz tarifesinde herhangi bir değişiklik yapmadığını açıkladı.

BOTAŞ'tan Tarife Açıklaması

Türkiye'nin devlet petrol ve doğalgaz şirketi BOTAŞ, internet sitesinde yayınladığı tarife tablosunda, ekim ayında mesken ve sanayi abonelerinin yanı sıra elektrik üretim amaçlı Doğal Kaynak/Enerji Kaynağı (Yakıt türü) doğalgaz tarifelerinin sabit kaldığını duyurdu.

Fiyatlar Makul Seviyede Tutuluyor

Kurumdan yapılan açıklamada, doğalgaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları dikkate alınarak belirlendiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğalgaz toptan satış fiyatlarımız, alım işletme giderlerindeki değişimler de göz önünde bulundurularak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır."

Avrupa'da En Düşük Fiyat Türkiye'de

Household Energy Price Index (HEPI) verilerine göre, konutlarda doğalgaz fiyatlarında Türkiye, Ukrayna'dan sonra en düşük fiyat uygulayan Avrupa ülkesi konumunda bulunuyor.

Aylık Hesaplanan Tarifeler

Doğalgaz fiyat tarifelerinin aylık olarak hesaplandığını hatırlatan BOTAŞ, ekim ayı itibarıyla herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmediğini vurguladı.

Kamuoyuna Duyuru

BOTAŞ, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ekim ayında doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik olmaması, hem hane halkı hem de sanayi aboneleri için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, enerji fiyatlarının istikrarlı seyretmesinin ekonomik istikrar için önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.