Emeklilere Müjde: Maaş Artışı ve Çifte Promosyon Fırsatı! Hepsi bu ay hesaba yatacak

Emeklilere Müjde: Maaş Artışı ve Çifte Promosyon Fırsatı! Hepsi bu ay hesaba yatacak
Son zamanlarda emekli vatandaşların karşılaştığı ekonomik zorlukları hafifletme adına yapılan iyileştirme çalışmaları, emekliler için sevindirici haberler beraberinde getirdi. Emeklilere katkı sağlayacak ve bu ay hesaplarına yatacak 3 iyi haber verildi.

2024 yılı, emeklilere yönelik sayısız yeniliği içerisinde barındıracak. Emeklilere sunulacak sağlık, ulaşım, sosyal ve kültürel imkanlar gibi yeniliklerle yaşam standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Ayrıca emeklilere, maaş farkı, promosyon ve ek ikramiye gibi maddi destekler sağlamak için Ağustos ayında üç önemli ödeme planlanıyor.

MAAŞ FARKI, PROMOSYON VE EK İKRAMİYE YAPILACAK

En düşük emekli maaşı alan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, Temmuz ayında zammın yükselişini maalesef göremedi. Ancak, bu emeklilerimiz için Temmuz ayında ödenmeyen zam miktarı maaş farkı olarak Ağustos ayında hesaplarına eklenecek. Buna göre, Temmuz'da 10.000 TL maaş alan emeklilere, 2.500 TL'lik maaş farkı ödenecek ve bu ödeme Ağustos'un ilk haftasında gerçekleştirilecektir.

Maaş farkı, promosyon ve ek ikramiye, emeklilerin tahsis numaralarının son hanelerine uygun şekilde SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİ MAAŞINI TAŞIYAN EMEKLİLERE EK İKRAMİYE İMKANI

Bankalar da, emekli maaşını kendi şubelerine taşıyan emeklilere, faizsiz kredi ve faizsiz taksitli nakit avans şeklinde ek ikramiyeler sunacak. Bu da, emekliler için ek bir mali destek fırsatı anlamına geliyor.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI DEĞİŞTİ

Promosyon ödemelerinde de iyileştirme yapıldı. SGK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine verilen promosyon miktarları artırıldı ve bu miktarlar 20 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emekliler için son başvuru tarihinin 30 Ağustos olduğu belirtiliyor. Emeklilerimiz, bu tarihe kadar başvurularını gerçekleştirerek söz konusu ekonomik iyileştirmelerden faydalanabilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum