Erdemoğlu'nun SASA'sına Güven Tam: Kredi Derecelendirmesinde SASA'ya 'A+'

Erdemoğlu'nun SASA'sına Güven Tam: Kredi Derecelendirmesinde SASA'ya  'A+'
JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından 29 Temmuz 2024 Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yayımlanan bir açıklamada Sasa Polyester Sanayi A.Ş.'nin (SASA) kredi derecelendirme notlarının güncellendiği ilan edildi.

Açıklamada, şirketin uzun vadeli ve kısa vadeli ulusal ve uluslararası kredi notlarındaki mevcut durumu belirtildi.


Şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu, 'A+ (tr)' seviyesiyle ve "Stabil Görünüm" eşik değeriyle teyit edilmiş durumda. Bu, SASA'nın ulusal düzeyde yüksek kredi kalitesine ve borç yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesine işaret etmektedir.


Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu ise 'J1 (tr)' ile değerlendirilmiş ve yine "Stabil Görünüm" durumunda olduğu ifade edilmiştir. Bu not, şirketin kısa vadeli borçlarını ödeme yeteneğinin en üst düzeyde olduğunu gösteren bir endikatördür.



Uluslararası arenada ise SASA'nın Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Kurum Kredi Rating Notları sırasıyla 'BB' olarak derecelendirilmiş ve bu notlar da "Stabil Görünüm" ile sınıflandırılmıştır. SASA'nın uluslararası yatırımcılar açısından yüksek bir kredi güvenilirliğine sahip olduğu bu derecelendirmeyle teyit edilmiş olmaktadır.

ekran-resmi-2024-07-30-13-16-00.png

Not: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.