Gram Altın Yeniden Zirveye Göz Kırpıyor: Faiz Kararı Öncesi Fiyatlarda Hafif Yükseliş! İslam Memiş'ten Altın Yorumu

Gram Altın Yeniden Zirveye Göz Kırpıyor: Faiz Kararı Öncesi Fiyatlarda Hafif Yükseliş! İslam Memiş'ten Altın Yorumu
Altın piyasası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde ufak bir yükseliş sinyali verdi. Yatırımcı ve piyasa uzmanları, Fed'in gelecekteki faiz indirim ihtimallerini tartışırken, Türkiye'de de altının gram ve çeyrek olarak fiyatları gündemde

Altın piyasası uzmanları, yarın için olası fiyat hareketleri konusunda tahminlerini sunarken, altının destek seviyelerine yönelik beklentileri dile getirdiler. Uzmanlardan İslam Memiş, gram altın için öngörülerde bulundu.


GÜNCEL ALTIN FİYATLARI


Fed toplantısının etkisi ve faiz oranlarına ilişkin beklentiler, doların güçlenmesine yol açarken, altın fiyatları minimal bir toparlanma yaşadı. Dünkü sert düşüşten sonra altın, doların artış eğilimiyle biraz baskı altında kalmış olsa da ons başına fiyatı şu an itibarıyla 2.388 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Türkiye'de ise 22 ayar gram altın fiyatı 2.525 Türk Lirası, 24 ayarın gramı ise 2.713 Türk Lirası'ndan alıcı bulmakta. Aynı zamanda çeyrek altın 4.304 TL'den, Cumhuriyet altını ise 17.488 TL'den satışa sunuluyor.

FED FAİZ KARARI BELLİ OLUYOR

Fed'in bu Çarşamba günü sona erecek olan iki günlük toplantıdan sonra faiz oranlarını sabit bırakması; fakat enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yaklaşması sebebiyle Eylül ayında bir politika gevşemesine yol açabileceği öngörülüyor. Yatırımcılar ek olarak bu hafta açıklanacak olan çeşitli istihdam verilerine de odaklandı; İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'nın politika toplantıları da bu hafta düzenlenecek.


YARIN İÇİN ALTIN TAHMİNİ

KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer ise altın tahmini üzerine şunları söyledi: "Fed toplantısının üslubu ve Cuma günü beklenen istihdam raporu, yatırımcıların yıl sonuna kadar ek faiz indirimleri beklemeye başlaması durumunda, altının altından çekilmesini sağlayabilir. Dolarda yaşanacak herhangi bir düşüş, altının yeniden 2.400 dolar üstü seviyelere ulaşmasına katkı sağlayabilir."

DÜŞÜŞ YAŞANSA DA YIL SONU GRAM ALTIN BEKLENTİSİ DEĞİŞMEDİ YARIN İÇİN ALTIN TAHMİNİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Geçtiğimiz bir ay içinde gram altının değeri 245 lira artış gösterdi. İki hafta önce gram altın 2.682 lira seviyesine ulaşmıştı ve şu an itibarıyla 2.575 lira seviyesindedir. Altın fiyatları her ne kadar yatışsa da yeni rekorlar ve zirveler test etmeyi sürdürüyor. Orta ve uzun vadede yükseliş beklentimiz devam ediyor. Mayıs ve Haziran dinlenme modunda geçti; şu an düşüşüne rağmen 2.575 lira seviyelerinde tutunmuş durumda. Altının fiyatını değil, miktarını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yıl sonuna kadar beklentimiz 3.000 ile 3.500 lira arasında olması yönünde. Ancak teknik olarak bu seviyelerin görülmesi mümkünken, beklenmedik gelişmeler olursa yeniden değerlendirmek gerekir."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.