Antep Peyniri Sofralardan Kalkıyor

Antep Peyniri Sofralardan Kalkıyor
Gazianteplilerin, kışlık hazırlıkları başlarken, bu yıl Antep peyniri sofralardan kalkacak gibi görünüyor.

Kış hazırlıkları için geleneksel olarak Antep peyniri basmaya başlarken, bu yıl peynir fiyatlarındaki artış vatandaşları zorluyor. Antep peyniri, bölgenin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip ve özellikle kış aylarında sıkça tüketiliyor. Ancak, yüksek fiyatlar nedeniyle bu yıl peynir basmak, birçok aile için büyük bir mali yük haline geldi.

Antep Peynirinin Kilosu 300 TL'ye Ulaştı

Süt ve süt ürünlerine gelen zamlardan sonra Gaziantep’in en önemli yöresel ürünlerinden birisi olan Antep Peynirinin kilosu 300 TL oldu. Bu durum, vatandaşların bütçelerini zorlayarak geleneksel kış hazırlıklarını yapmalarını güçleştiriyor.

"Fiyatlar Daha da Artacak"

Fiyat artışının devam edeceğini söyleyen esnaf Ömer Çetinkaya, “Fiyatlar daha da artacak. Şu anda maliyet fiyatının altında satıyoruz. Buna mecburuz,” diyerek pahalılığın kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Çetinkaya, artan maliyetlerin esnafı da zorladığını, daha önce her ailenin 20-30 kilogram peynir alırken, artık tadımlık aldığını belirtti. Çetinkaya, fiyatların daha da yükseleceğini öngördüğünü ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.