Sadece 670 Bin TL! Elektrikli SUV Fırtınası: 'İki Günde 5 Bin Siparişi Geçti!'

Sadece 670 Bin TL! Elektrikli SUV Fırtınası: 'İki Günde 5 Bin Siparişi Geçti!'
Elektrikli otomobil piyasasına yeni bir soluk getiren lüks SUV model, tahminlerin çok üzerinde bile olabilecek bir başlangıç yaptı: Sadece 2 gün içinde 5.000'den fazla sipariş toplayarak büyük bir rekora imza attı. İşte detaylar...

Elektrik motorlu otomobiller arasına katılan yeni yıldız, ikinci el fiyatına sıfır süper lüks SUV olarak tanımlanan bu model, fiyat performans dalında çığır açıyor. Kendi sınıfındaki otomobilleri arka plana attıracak yüksek teknoloji ve güvenlik özellikleri ile dikkat çekiyor. Özelliklerini bir bir sıralıyoruz...



Otomotiv dünyasını heyecanlandıran yenilik - Çin merkezli otomobil üreticisi Leapmotor tarafından üretilen C16 modeli, 4,9 metrelik uzunluğu ve 800V'luk yüksek genlikli mimarisi ile göz alıcı. Rekabetçi fiyat etiketiyle pazarda yerini alan bu elektrikli SUV, 670.000 TL gibi bir fiyatla satışa sunuldu ve sadece 48 saatlik süreçte 5.208 sipariş ile otomobil tutkunlarının gözdesi haline geldi.


Leapmotor C16, 292 HP güç üreten elektrik motoru ve 67,7 kWh kapasiteli lityum demir fosfat bataryası ile kullanıcılara 520 kilometreye kadar yolculuk imkanı sunuyor. Aracın hızlı şarj özelliği, 15 dakikalık bir şarj süresiyle 260 kilometre yol kat etmeyi mümkün kılıyor, bu da kullanıcılara zaman kazandıran bir avantaj olarak öne çıkıyor.


SUV modelinin teknoloji ve güvenlik yönünden zenginliği göz kamaştırıcı; NVIDIA'nın geliştirdiği Orin-X çipseti ve gelişmiş LiDAR sensörleri ile desteklenen otonom sürüş yetenekleri sayesinde, C16 kendi alanında lider olma yolunda ilerliyor. 2+2+2 oturma düzenine sahip olan aracın arka koltuklarında ise 14,6 inç boyutunda 2,5K çözünürlüklü bilgi ve eğlence ekranı bulunuyor. Standart olarak sunulan ısı pompalı termal yönetim sistemi ve araçtan araca (V2L) desteği, enerji verimliliğini ve konforu iyileştiriyor.


C16'nın Leapmotor tarafından Türkiye de dahil olmak üzere yakın zamanda Avrupa pazarı için de satışa sunulması bekleniyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre, donanım özelliklerinin büyük çoğunluğu tercih edilen paket fark etmeksizin standart olarak sunulacak ve bu sayede Avrupa pazarında da oldukça talep görmesi bekleniyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.