Fatura Derdine Son: Bunu Yaptığınızda Elektrik Faturanız Sadece 140 TL Gelecek

Fatura Derdine Son:  Bunu Yaptığınızda Elektrik Faturanız Sadece 140 TL Gelecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşlarına yönelik desteklerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Buna göre, vatandaşlar destek ödemeleri kapsamında faturalarını daha kolay ödeyebilme imkânı bulacaklar.

İktisadi koşullar ve enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar sebebiyle birçok vatandaşın elektrik faturaları önemli ölçüde yükseldi. Bu durum, özellikle dar gelirli vatandaşların bütçesini sıkıntıya soktu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı tüketim desteği ise bu grup vatandaşlarımıza can suyu niteliğinde.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı tüketim desteği, ihtiyaç sahiplerine yönelik bir yardım olarak yaşlılara, engellilere ve eşi vefat eden kişilere verilmekte. Bu destek yıllık olarak 1500 TL ile 3120 TL arasında değişebiliyor.


Elektrik tüketim desteği, hane içindeki birey sayısına göre belirleniyor. Destek miktarları şöyledir:
- 1 veya 2 kişilik evler için ayda 130 TL,
- 3 kişilik evler için 173 TL,
- 4 kişilik evler için 216 TL,
- 5 kişi ve üzeri evler için aylık 260 TL destek.


Örneğin, aylık 260 TL destek ödemesi alıyorsanız ve elektrik faturanız 400 TL ise, bu destekle birlikte faturanız 140 TL'ye düşebilir. Böyle yüksek bir destek, özellikle çok kişilik aileler için önemli bir rahatlamaya yol açabilir.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.