Gaziantep'te Tespih Fiyatı YÜZ BİN LİRA: 'Antep'te KİMLER 100 BİN LİRAYA TESPİH ALIYOR?'

Gaziantep'te Tespih Fiyatı YÜZ BİN LİRA: 'Antep'te KİMLER 100 BİN LİRAYA TESPİH ALIYOR?'
Gaziantep'teki bir tespih pazarı, alışılmadık yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Açık artırma usulüyle gerçekleştirilen satışlarda 100 bin TL üzerindeki fiyatlarla tespihler yeni sahiplerini buluyor. Sosyal medyada yayılan video büyük ilgi görüyor.

Gaziantepte çekilen 'TESBİH' açık arttırması anları sosyal medya'da viral olması, kullanıcıların çeşitli yorumlar yapmasına yol açtı. Videonun altına yapılan yorumlardan bazıları şöyle: "Yapacak iş yok", "Bir sorun arkadaşlara altın mı? Beleş versen almam" gibi şüpheci ve ironik ifadeler yer alıyor.

MALİYE BAKANLIĞI HER ŞEYİ BIRAKSIN 'TESPİH' PİYASASINI SORGULASIN :)))

Vatandaşlar, fiyatların gerçekliğini sorgularken vergi konusuna da dikkat topluyor. "Bunları maliye Bakanı görmesin, vergi veriyorlar mı?" ve "Bu fiyatlara gerçekten tespih var ve satılıyor? Peki bu alışveriş gerçektiyse vergisi alındı mı o 100 Bin TL'nin?" gibi sorularla potansiyel vergi kaçakçılığı üzerinde duruluyor.

ekran-resmi-2024-06-26-22-08-36.png

GAZİANTEP'TE TESBİH DEYİP GEÇMEYİN: 'MÜKEMMEL TEŞKİLAT KURMUŞLAR'

Diğer taraftan, bazı kullanıcılar hali hazırda var olan bir pazarı işaret ederek, "Güzel teşkilat kurmuşlar. Hangi garibana 100 bine aldırdılar acaba" ve "Yeni model ihale zengini tiplerin yatırım aracı tesbih" yorumlarıyla, pazarın büyük bir tedarik zincirine sahip olduğuna ve zengin koleksiyonerlerin yeni gözdesi haline geldiğine vurgu yapıyorlar.ekran-resmi-2024-06-26-22-08-49.png

DİĞER YORUMCU 'YÜZ BİN LİRA AZ'

Tespihe merakı olmayanların bu fiyatları anlamakta zorlanacağını belirten bazı yorumcular, "Bizim Antep tespihe bu kadar para verecek kadar zengin miydi ki Osmanlı sıkma kehribarıdır piyasadaki ismi. Kehribarla alakası yok fakat tespihte en kıymetli malzemedir. Üretimi olmayan bir malzemedir. Tesbihe ilgisi olmayana fiyat abes gelebilir ama bu fiyatlar normal. Osmanlı sıkma kehribarı deyip araştırırlarsa bilgi sahibi olurlar" şeklinde bilgilendirme yaparak, bu alt kültürün püf noktaları hakkında açıklama yapıyorlar.

ekran-resmi-2024-06-26-22-09-01.png

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.