Alkol Zamlarına Devam: Bira ve Viskide Zam Şoku! 'Bira ve Viskiye Yeni Zam Dalgası Geliyor: Detaylar Açıklandı'

Alkol Zamlarına Devam: Bira ve Viskide Zam Şoku! 'Bira ve Viskiye Yeni Zam Dalgası Geliyor: Detaylar Açıklandı'
Türkiye genelinde alkol ürünlerinin fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Son olarak, rakıya yapılan zammın ardından bira ve viskiye de zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği'nin Başkanı Erol Dündar, konu hakkında bazı detayları paylaşıp zammu zaman dilimini de açıkladı.


Son zamanlarda alkol ürünlerine art arda gelen zamların ardından, bira ve viski fiyatlarına gelecek olan zincirin halkası merak konusu oldu. Önceki zamların ardından yüzde 15 seviyelerinde artış gerçekleşirken, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bira ve viskiyle ilgili beklenen zamların detaylarını açıkladı. Dündar, zamlı fiyatların ne zaman uygulanmaya başlanacağına dair bilgiler verdi.

NE KADAR ZAM GELECEK?
Bira ve viski fiyatlarına yapılacak olan zammın yüzdesi TELE1'e konuşan Dündar tarafından açıklandı. Bira fiyatlarının yüzde 5 oranında artması beklenirken, viski fiyatlarında ise yüzde 10 ile 15 arasında bir zam geleceğinin sinyalleri verildi. Yaklaşan zamla birlikte, biranın 5 TL, viskinin ise şişe başına 100 TL civarında zamlanması öngörülüyor.

BİRAYA NE ZAMAN ZAM GELİYOR?


Bira ve viski sektörünün merakla beklediği zam tarihine dair de bilgiler veren Dündar, bira gruplarına uygulanacak yeni fiyatların pazartesi gününden itibaren geçerli olacağını belirtti. Viski zammının ise ayın 15'i itibarıyla hayata geçirilmesi bekleniyor. Dündar, bira fiyatlarına beklenen yüzde 5'lik zamla ilgili olarak "15-20 TL zam abartılı bir bilgi. En fazla 5 TL'lik bir artış bekliyoruz" dedi. Viski zammına dair ise, "Rakıya yapılan zamdan sonra muhtemelen ayın 15'inden itibaren viski gruplarında da yüzde 10-15 aralığında zam gerçekleşecek. Bu, şişe başına ortalama 100 TL'ye varan bir fark oluşturacak" şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.