Gaziantep'te Halı Devi İFLASTAN KURTULACAK MI? Mahkeme 3 aylık mühleti 1 yıla çıkardı! Alacaklılar MAĞDUR

Gaziantep'te Halı Devi İFLASTAN KURTULACAK MI? Mahkeme 3 aylık mühleti 1 yıla çıkardı! Alacaklılar MAĞDUR
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanmış ve bir zamanlar reklamlarıyla dikkat çeken bir halı firması olan Mars Halı Sanayi ve Ticaret Limited şirketi, ekonomik krizden kurtulmak için verdiği mücadeleye rağmen iflastan kaçamıyor.

Alınan bilgiye göre, üretimini Gaziantep'te gerçekleştiren ve sektörde öne çıkan isimler arasında yer alan firma, daha önce konkordato ilan ederek 3 aylık bir koruma süresi talep etmişti. Bu süre mahkeme tarafından 1 yıla çıkarıldı.


Firmanın bu kararıyla, çalışanların da gelecekleri konusundaki kaygıları arttı. 16 Şubat 2024'te başlayan 3 aylık geçici mühlet, firmanın finansal durumunu iyileştirme amacıyla mahkeme tarafından bir yıl daha uzatıldı. Bu süre zarfında firmanın mali durumunu düzeltemediği takdirde iflas ile yüz yüze kalacak ve çalışanları da mağduriyet yaşayabilir.


Alınan son kararın, Mars Halı'nın geleceği için bir dönüm noktası olması beklenirken, herkesin gözü kulağı mahkemeden çıkacak nihai kararda. Şirketin iflas etmemesi ve çalışanların işlerini kaybetmemesi için atılacak adımlar şimdiden merak konusu oldu.

Kaynak:karar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.