Patron Erdemoğlu'ndan SASA İçin Sermaye Arttırımı Kararı! SASA sermaye artırımı için SPK’ye başvuru yaptı

Patron Erdemoğlu'ndan SASA İçin Sermaye Arttırımı Kararı! SASA sermaye artırımı için SPK’ye başvuru yaptı
Sasa Polyester, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) çıkarılmış sermayesinin artırılması için SPK’ye başvuru yapıldığını bildirdi.

Sasa Polyester tarafından KAP’a yapılan açıklamada yönetim kurulunun 8 Şubat 2024 tarihli kararı uyarınca, şirketin çıkarılmış sermayesinin nakdi ve tahsisli olarak artırılması için 14 Şubat 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yapıldığı bildirildi.

Gerçekleştirilmek istenen nakdi ve tahsisli sermaye artırımı kapsamında mevcut hissedarların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanacak. SPK’nin onay vermesi durumunda ihraç edilecek payların tamamı şirketin hakim ortağı Erdemoğlu Holding A.Ş.’ye tahsisli olarak satılacak.

8 Şubat tarihli açıklamada ise tahsisli sermaye artışıyla elde edilecek fonun kullanım yeriyle ilgili bilgi paylaşıldı. Şirket, tahsisli olarak toplam 4.365.000.000 TL satış hasılatının, Erdemoğlu Holding A.Ş. tarafından Ekim 2023 - Aralık 2023 dönemi içinde şirkete hissedar kredisi olarak nakden yatırılan ve şirket hesaplarında “İlişkili Taraflara Borçlar/Erdemoğlu Holding A.Ş.” kalemi altında izlenen şirket borçlarından mahsup edileceğini bildirdi. Buna göre Erdemoğlu Holding A.Ş.’nin ilgili tutarı şirketin banka hesaplarına yatırdığı ve tutarın %50’sinin yatırımların finansmanında, %40’ının kredi ödemelerinde ve %10’unun işletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanıldığı aktarıldı.

SASA payında son durum

SASA, 19 Ocak’tan bu yana devam eden yükseliş ivmesinde bu hafta 40 TL seviyesine kadar yükseldikten sonra düşük ivmede devam ederken hafta ortasında %2’ye yakın değer artışına sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.