e-Devlet'ten form dolduranlara 3.571 TL sosyal yardım! Her haneye para girecek

e-Devlet'ten form dolduranlara 3.571 TL sosyal yardım! Her haneye para girecek
2024 yılı başlarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan sosyal yardım ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına ulaşmaya devam ediyor.

Yaşlı ve engelli emeklilerin yanı sıra evde bakım maaşı alacak vatandaşlar için de bu ay 5097 TL ödeme yapıldığı bildirildi. Bakanlık, vatandaşları ödemeler konusunda aydınlatmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.



Emekli maaşları ve sosyal yardım ödemeleri konusunda güncellenen bilgiler takip edilirken, SED desteğine yönelik Ocak 2024 ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Geçen gün itibarıyla evde bakım maaşlarının yatırılmasını müteakip diğer sosyal yardımların da ödenme takvimi vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere çocukları için ortalama 3.571 TL ekonomik ve sosyal destek sağlayacak. Ancak bu yardımın hangi tarihte ödeneceğine dair net bir bilgi henüz sosyal medya hesapları veya resmi web sitesinde yayımlanmadı.



Bakanlıktan yapılan son açıklamalara göre, sosyal yardım alan vatandaşlar için ödeme miktarlarında artış oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yardımların yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdiğini belirtti. Bu artışla beraber ekonomik ve sosyal destek ödemeleri 5.330 TL'ye yükseltildi ve bu artışların Şubat ayı itibariyle uygulanacağı öngörülüyor. Ödeme süreçlerinin daha önceki yıllarda ay ortasında yapıldığı göz önüne alındığında, bu yılki sosyal yardım takviminin de benzer bir düzende ilerlemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.