Gaziantep'te Doğalgaz Artık Evinize Karşılıksız Getiriliyor! Fatma Şahin Gaziantep'te Sobalı Ev Kalmayacak Dedi! İşte Şartlar

Gaziantep'te Doğalgaz Artık Evinize Karşılıksız Getiriliyor! Fatma Şahin Gaziantep'te Sobalı Ev Kalmayacak Dedi! İşte Şartlar
Gaziantep’te hava kirliliği ile mücadele kapsamında başlatılan Yeşil Şehirler Planı kapsamında doğalgaz dönüşümüne geçiş yapan ailelere Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.

Projeye ilişkin yapılan açıklamalarda Gaziantep’te 2015 yılında yüzde 30 seviyelerinde olan doğalgaz kullanımının 2024 yılı itibariyle yüzde 60 seviyelerine ulaştığı bildirildi.

Doğalgaz Kullanımının Yaygınlaştırılmasına Karar Verdik

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanı Emel Kıraç, doğalgaz dönüşüm desteklerine ve plana ilişkin açıklamalarda bulundu. Kıraç, ‘’Şehrin hava kirliliği haritasını çıkardık. 30 farklı noktada dönemsel olarak hava kalitesi ölçümleri yaptık. Şehrin bazı mahallelerinde, özellikle kırsal kesimlerde, şehrin hava kalitesinin kötü olduğunu tespit ettik. Bunu iyileştirmeye yönelik bir takım çalışmalar başlattık. Doğalgaz kullanımın yaygınlaştırılmasına karar verdik.’’

Hava Kalitesini İyileştirmeye Katkı Sunmak İstedik

Gaziantep’te doğalgaz kullanımının arttığını kaydeden Kıraç, ‘’2015 yılında yüzde 30 seviyesinde olan doğalgaz kullanımı yüzde 60 seviyesine yükseldi. Havası kirli olarak tespit edilen 23 mahallede de yüzde 90’lar seviyesine ulaştık. Bu 23 mahallede yaşayan hala kömür kullanımı devam eden evleri bir proje ile doğalgaza geçirmek istedik. Kendi imkanları kısıtlı idi. Bu şekilde şehrin hava kalitesini iyileştirmeye bir katkı sunmak istedik. Öncelikle merkez ilçelerimiz Şehitkamil ve Şahinbey’de bu çalışmaları yürütüyoruz’’ dedi.

'SADECE SAYAÇ VE ABONE PARASINI ÖDEDİK, GERİ KALAN MASRAFLARI FATMA ŞAHİN ÖDEDİ'

Geçtiğimiz kış aylarından beri evlerini doğalgazla ısıtan ve sadece sayaç ile abone masraflarını ödediklerini belirten Leyla Polat ise, "Soba zaten benim için bir faciaydı. Çok zorlanıyordum. Sabah kalktığımda sabahın soğuğunda çocuklar okula giderken çok üşüyerek giyinme sürecinde çok üşüyerek şey yapardı. Hani ben erkenden kalkıp o sobayı yakmak zorundaydım. Külünü boşaltmalıyım, sobayı tekrar doldurmalıyım. Onları yaparken çocuklarım hep üşüyüp hasta oluyordu. Doğalgazı belediye yaptırdı. Fatma Şahin’in aracılığıyla yapıldı. İlk önce kalorifer çekildi. Sadece sayaç ve abone parasını ödedik. Geri kalan bütün masrafları Fatma Şahin ödedi." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Türkiye’de İklim Eylem Planını hazırlayan ilk belediye olarak öne çıkıyor. Kent yönetimi 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını en az % 80 oranında azaltmayı taahhüt etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum