Gaziantep’te hal ve market arasında şok eden fiyat farkları! Bu Kadarda Olmaz 'neredeyse yüzde yüz zam'

Gaziantep’te hal ve market arasında şok eden fiyat farkları! Bu Kadarda Olmaz 'neredeyse yüzde yüz zam'
Gaziantep’te hal ve market arasındaki fiyat farkları, akıl almaz boyutlara ulaştı. Halden markete gelen sebze ve meyveler, neredeyse yüzde yüz zam görüyor.

HALDEN MARKETE YÜZDE YÜZ ZAM!


Gaziantep’te sebze ve meyve fiyatları, vatandaşın canını yakıyor. Hal ve market arasındaki fiyat farkları, akıl almaz boyutlara ulaştı. Halden markete gelen sebze ve meyveler, neredeyse yüzde yüz zam görüyor.
Tüketici, meyve ve sebze almak için marketlere girmekte zorlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı hal rayiç fiyatları ile marketlerdeki fiyatlar arasında uçurum var. Vatandaş, hal fiyatlarının çok üzerinde fiyatlarla karşılaşıyor.

Market Fiyatları Şok Ettti! (2)

FİYAT FARKLARI VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR


Hal rayiç fiyatlarına göre 20 TL olan çarliston biber, markette 41,90 TL’ye satılıyor. Salkım domates, halde 25 ile 40 TL arasında değişirken, markette 54,90 TL’ye çıkıyor. Kemer patlıcan, halde 14 ile 30 TL arasında iken, markette 39,90 TL’ye yükseliyor. Elma, halde 20 ile 27 TL arasında iken, markette 34,90 TL’ye ulaşıyor. Mandalina, halde 6 ile 8 TL arasında iken, markette 19,90 TL’ye fırlıyor. Havuç, halde 4 ile 8 TL arasında iken, markette 18,90 TL’ye çıkıyor.

Market Fiyatları Şok Ettti! (1)

emel ürünler üzerinden yapılan hesaplamalara göre, biberin fiyat farkı yüzde 120 civarında, salkım domatesin fiyat farkı yüzde 80 civarında, kemer patlıcanın fiyat farkı yüzde 70 civarında, elmanın fiyat farkı yüzde 50 civarında, mandalinanın fiyat farkı yüzde 150 civarında, havucun fiyat farkı yüzde 130 civarında olarak belirlendi.

Market Fiyatları Şok Ettti! (3)-1

VATANDAŞ TEPKİLİ


Hal ve market arasındaki fiyat farklarına tepki gösteren vatandaşlar, marketlerin fahiş fiyat uyguladığını, denetimlerin yetersiz olduğunu, sebze ve meyve alamaz hale geldiklerini söylediler. Vatandaşlar, fiyatların makul seviyelere çekilmesi ve marketlerin denetlenmesi çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.