FLAŞ... FLAŞ... GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖR REZALETİ! TARİHE GEÇEN O İSİM ARTIK REKTÖR

FLAŞ... FLAŞ... GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖR REZALETİ! TARİHE GEÇEN O İSİM ARTIK REKTÖR
Gaziantep Üniversitesi Rektör atanması kurulduğu günden beri ilk kez bu kadar uzun sürmüş, Gaziantep Üniversitesi Rektörsüz kalıp atanmayan eski rektörüyle devam etmişti! Yeni rektör nihayet belli oldu.

Gaziantep’in 70 günü aşan süredir beklediği Rektörün kim olacağı sorusu bu gece cevap bulacak. Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Arif Özaydın’ın yerine İstanbul’dan Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’ın veya Prof. Dr. Burcu Özsoy atanacağı bildirildi. Edinilen bilgiye göre bu gece Resmi Gazete’de atama kararının resmileşmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın yapacağı Gaziantep ziyaretinde yeni Rektörü açıklaması bekleniyor

Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, 1970 yılında Gaziantep’te doğdu. 1988 yılında Gaziantep Anadolu Lisesi’nin ardından 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Kardiyoloji ihtisasını 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde tamamladı.

NOT: ATANMA SÜRESİ OLARAK YENİ REKTÖR olma ihtimali olan Prof. Dr. Sait Mesut Doğan veya Prof. Dr. Burcu Özsoy’un da açıklanması Gaziantep Üniversitesi tarihine en uzun süren Rektör ataması olarak geçecek...

DİĞER REKTÖRLÜĞE YAKIN ADAY Prof. Dr. Burcu Özsoy Kimdir?

Burcu Özsoy, 1976 yılında Gaziantep'te doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi-Fotogrametri Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2003 yılında San Antonio Teksas Üniversitesi'nde (UTSA) Uzaktan Algılama ve Jeoinformatik Laboratuvarı, Jeoloji Bilimleri Bölümü'ne katıldı. Özsoy, her zaman istatistiksel matematik ve jeo-fizik bilimlerine ilgi duydu ve her iki alanı da uzaktan algılama uzmanı olarak birleştirdi. 2005 yılında UTSA'da doktorası üzerinde çalıştı. Oradaki çalışmaları sırasında, NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde çalışanlar da dahil olmak üzere kilit ABD'li ve diğer uluslararası bilim adamları ve kurumlarla tanıştı. Antarktika'da uzaktan algılama çalışmaları ile ilgileniyordu ve Antarktika'ya gitmek ve ilk kez Antarktika deniz buzu ve manzarasını görmek, hissetmek, koklamak, duymak ve tatmak için bir buz kırıcıya atlama şansını dört gözle bekliyordu. 2006 yılında Antarktika'ya gitti.[ Bu deneyimden esinlenerek, konumunu ikiye katladı ve doktora ile Antarktika deniz buzunun uzaktan algılanmasında önemli bir tez bilgi boşluğunu doldurdu. 2007 yılında UTSA'da Amerikan Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Derneği (ASPRS) bölümünü kurdu.

Kariyer Burcu Özsoy 2016 Türk Antarktik Araştırma Seferi'nde iken.

Doktora çalışmasında; disiplinler arası ve bilimsel bilgi düzeyleri arasındaki iletişimin, insanların iklim değişikliği ile ilgili alandaki yeni sonuçları ve teorileri ve tehditleri anlamalarını sağlayan anahtar olduğunu tespit etti. Bu nedenle, 2011 yılında Türkiye'ye döndükten sonra, Türkiye'de kutupsal araştırmanın önemini artırmak için 1. sınıf ilkokul çocuklardan, ünlü profesörlere ve en yüksek siyasi seviyelere kadar eski moda fikirlere karşı çalışmalar yürüttü. Atılımları ayrıca Kutup bölgelerinin önemi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini sağladı. Bİrçok öğrenciye aynı zamanda iklim değişikliği konusunda ders verdi ve Türkiye'de ilk kez ilgili araştırmalar da yapmıştır. Türkiye'deki tüm kutup bilimlerinden sorumlu olan İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi'nin (İTÜ PolReC) kurucusu ve müdiresidir.Mart-Nisan 2016'da bir Türk araştırma üssü ile Antarktik araştırmalara katkıda bulunmak için Antarktika'ya lider yardımcısı olarak geri döndü. Ayrıca keşifte görev alan iki kadından biriydi ve Türk kadınlarının her şeyi başarabileceğini gösterdiğini açıkladı. Sefer sırasında üzerinde çalıştığı projelerden biri iklim değişikliğini içeriyordu. Ayrıca Uluslararası Kutup Gözlemevi Bilim Kurulu'na da dahil edildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (İTÜ PolReC) koordinasyonunda birinci, ikinci ve üçüncü Türk Antarktika Seferlerine önderlik etti.

Günümüzde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi(MAM) Başkanlığı görevini yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum