GİBTÜ, Tıp Eğitimine Yenilikçi Yaklaşımıyla Avrupa Birliği’nden destek aldı
GİBTÜ uluslararasılaşma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Avrupa Birliği (AB) Projelerine ağırlık vermeye devam ediyor. Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında, GİBTÜ Koordinatörlüğünde, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen KA220-HED-"Gamification in Medical Education ile Tıp Eğitimine Yenilikçi Yaklaşım" başlıklı proje, Avrupa Birliği'nden önemli bir destek aldı.
Araştırma ve geliştirme alanında önemli adımlar atarak üniversitenin akademik başarısını daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, "Araştırma geliştirmede öncelikli alanlarda en iyi araştırmacıları ve projeleri çekerek kurumun ve ülkenin uluslararası rekabet gücünü artırmak GİBTÜ'nün en öncelikli hedeflerindendir. Bu stratejik hedef doğrultusunda, öğretim elemanlarının araştırmalarında ve bilimsel faaliyetlerinde uluslararası iş birliklerinin kurulması teşvik ediyoruz. Uluslararası alanda üniversiteler ile iş birliğini önemsiyoruz" dedi.
Dev bütçeli proje
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ayşegül Burçin Yıldırım'ın koordinatörlüğünü üstlendiği ve Dr. Öğr. Üyesi Seçil Eroğlu ile Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Alkış Koçtürk'ün proje ekibinde yer aldığı "Gamification in Medical Education" başlıklı proje, Avrupa Birliği'nden önemli bir destek alarak başarıyla onaylandı. Avrupa Birliği Yükseköğretim alanında işbirliği çerçevesinde, KA220-HED programı kapsamında yer alan proje, tıp eğitimi alanında yenilikçi araştırma ve uygulamaları içeriyor. 250.000 Avro bütçeye sahip olan proje, tıp eğitiminde oyunlaştırma tekniklerinin entegrasyonunu araştırarak, eğitim süreçlerini daha etkili ve ilgi çekici hale getirmeyi amaçlıyor.
Projenin uluslararası işbirliği ağı oldukça güçlüdür
Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ayşegül Burçin Yıldırım'ın koordinatörlüğünü üstlendiği projede Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin yanı sıra, İspanya'dan Malaga Üniversitesi, Slovakya'dan Comenius Üniversitesi, Portekiz'den Porto Üniversitesi ve İtalya'dan Genoa Üniversitesi Tıp Fakülteleri de proje ortakları arasında yer alıyor.
Proje GİBTÜ'nün uluslararası düzeydeki etkisini bir kez daha ortaya koydu
Doç. Dr. Ayşegül Burçin Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Seçil Eroğlu ile Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Alkış Koçtürk'ün yer aldığı proje üniversitemizin tıp eğitimi alanındaki yenilikçi yaklaşımını ve uluslararası düzeydeki etkisini bir kez daha ortaya koydu. Projenin, hem akademik hem de öğrenci odaklı uygulamalarda önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.