Prof. Dr. Ali GÜRSEL Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne aday

Prof. Dr. Ali GÜRSEL Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne aday
Yurtiçinde ve dışında akademisyen ve yönetici olarak görevler yapan, uluslararası projeler yürüten Prof. Dr. Ali Gürsel Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Gaziantepin köklü ailelerinden olan Prof Dr. Ali GÜRSEL, uzun yıllar devlet bürokrasisinde ve diplomaside önemli görevlerde bulundu.

Yurtiçinde ve dışında akademisyen ve yönetici olarak görevler yapan, uluslararası projeler yürüten Prof. Dr. Ali Gürsel Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Tecrübelerini Gaziantep Üniversitesine ve Gazi şehrimize yansıtması durumunda önemli kazanımlar sağlayabileceğini ifade eden Prof. Dr. Ali Gürsel yaptığı açıklamada; "Üniversiteler en üst eğitim kurumlarıdır, misyonu sadece eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleriyle sınırlı değil, aynı zamanda bölgeye faydalı olmak ve topluma liderlik etmekle mükelleftir.
Gaziantep Üniversitesi akademik başarılarıyla, toplumla bütünleşmesiyle ve diğer asli fonksiyonlarıyla gündeme gelmelidir. Kadim şehrimiz Gaziantep’in aydın ve girişimci insan yapısına uyum sağlayabilmekten öte onlara liderlik edebilmeli, şehrin potansiyeline, sanayisine, toplumsal yapısına katkı sunabilmelidir.
Bilgi çağının nimetlerinden faydalanarak dünyadaki gelişmelere adapte olabilmeli, yeni nesil üniversite modellerine uyum sağlayabilmeli, bölgesel ihtiyaçlara göre programlarını şekillendirebilen esnek ve dinamik bir yapıya kavuşmalıdır.

Ülke olarak, dünya üniversiteler sıralamasında üst sıralarda yer alma hefefinden hareketle Gaziantep Üniversitesi de bu sıralamada hak ettiği yeri almalıdır.

Üniversiteler gruplaşmaların, çekişmelerin, akademik kıskançlıkların sergilendiği bir arena değildir. Bunlar ancak enerji kaybına, durağanlığa sebep olur. ‘Türkiye yüzyılı’nda böyle bir lüksümüz yoktur!
Bilgi üretimi ancak barış ve huzur ortamında, fırsat eşitliği sağlanarak mümkündür. Asli hedefler doğrultusunda, planlı hamlelerle ve motive edici girişimlerle üniversitemizin potansiyelinin çok daha yükseklere çıkacağına olan inancım tamdır. Rektör adaylığımın gerekçesi de bunlardır"dedi.

Gaziantep Üniversitesine rektör adayı olan Prof. Dr. Ali GÜRSEL Gaziantep Üniversitesi ve akademik camia için umut oldu.

Prof Dr. Ali Gürsel kimdir?
Gazi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, International University of Sarajevo ve City University of New York’da öğretim üyesi olarak görev yaptı, araştırma faaliyetlerinde bulundu.
Bu kurumlarda Rektör Yardımcılığı, Dekanlık, MYO Müdürlüğü ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Üniversiteden ayrı olarak Teknpark Genel Müdürü; bürokraside AB ve Dış ilişkiler müdürü, Prpojeler müdürü olarak görevler yaptı.

Diplomatik görevle Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği ve New York Başkonsolosluğu’nda Eğitim Ataşeliği görevlerinde bulundu.

Alanı metalurji ve malzeme mühendisliği olan, on yılı aşkın süreyle dahil olduğu, son iki yıl da bizzat bulunduğu City College of New York bünyesinde yürütülen savunma sanayi projelerine ara vererek Ocak 2024 tarihinde yurda dönen Prof Dr. Ali Gürsel, öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.