GAZİANTEP Üniversitesi REKTÖR ADAYLARINDAN KAÇI FETÖCÜ! REKTÖR ADAYLARINA MİT İNCELEMESİ

GAZİANTEP Üniversitesi REKTÖR ADAYLARINDAN KAÇI FETÖCÜ! REKTÖR ADAYLARINA  MİT İNCELEMESİ
Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için yüzlerce başvuru olurken, iki ismin öne çıktığı belirtildi. Başvuranlardan 30’a yakın ismin FETÖ soruşturması geçirdiğini ve bunun yanı sıra yasa dışı terör örgütü olan PKK ile bağlantıları olduğu önü sürüldü.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için yüzlerce başvuru yapılırken, iki ismin öne çıktığı belirtildi. Bu isimler arasında mevcut isim olan Prof. Dr. Arif Özaydın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, Prof. Dr. Umut Elboğa ve İstanbul Teknik Üniversitesi TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy’un adı geçiyor.

Büyük ihtimalle bu isimlerden üçünün YÖK tarafından incelenerek ve mülakat sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilecek.

YÖK BAŞVURULARIN TÜMÜ 'MİT'E GÖNDERİYOR

YÖk Başkanlığı kendine başvuran yaklaşık yüze yakın rektör adayı isimlerinde haklarında FETÖ soruşturması geçiren ve herhangi bir vakıfla özel bağlantısı olanları araştırıp bir rapor halinde YÖK Başkanlığına gönderileceği ifade edildi.

YÜZ BAŞVURU ARASINDA KAÇ FETÖ’CÜ VAR

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için başvuruda bulunan 30’a yakın ismin FETÖ soruşturması geçirdiğini ve bunun yanı sıra yasa dışı örgüt olan PKK ile bağlantıları olduğu önü sürüldü.

REKTÖR ADAYLIĞINDA LİYAKAT VE TIP DOKTORLUĞU İSTENİYOR

Gaziantep Üniversitesinin rektör adayları arasında YÖK Başkanlığı en büyük şartlarının Gaziantepli, Tıp Doktoru ve Liyakata uygun olunması istenildiği öğrenildi.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.