Gaziantep Üniversitesi'nde Yabancı Öğrenci Artışı Endişelendiriyor

Gaziantep Üniversitesi'nde Yabancı Öğrenci Artışı Endişelendiriyor
Gaziantep Üniversitesi’nde yabancı öğrenci sayısı bir yıl içinde yüzde yüz artış gösterdi. 2022 yılında 3 bin 48 olan yabancı öğrenci sayısı, 2023 yılında 7 bin 427’ye yükseldi.

Gaziantep Üniversitesi, son dönemde yaşadığı genel başarı sıralamasındaki düşüşle dikkat çekerken, son 3 yıl içinde yabancı öğrenci sayısındaki dev artış da endişeleri artırıyor. 2020 yılında 3 bin 48 olan yabancı öğrenci sayısı, 2023’te 7 bin 427’ye ulaşarak iki katından fazla bir artış gösterdi. Bu hızlı yabancı artışı üniversitedeki eğitim kalitesinde ciddi aksaklıkların yaşanabileceğini ve mevcut kaynakların yabancı öğrenci akını karşısında yetersiz kalabileceğini endişesini artırıyor.

Son yıllarda, Gaziantep Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci sayısındaki dikkate değer artış, eğitim sistemindeki mevcut sorunları daha da derinleştiriyor. 2020 yılında 3 bin 48 olan yabancı öğrenci sayısı, 2021'de 3 bin 553'e, 2022'de ise 3 bin 391'e çıktı. Ancak 2023 yılı itibarıyla bu rakam, endişe verici bir şekilde 7 bin 427'ye ulaştı. Bu artış, üniversitenin mevcut altyapısının baskı altında olduğunu ve eğitim standartlarının tehlikeye girebileceğini gösteriyor.

Bir dönem Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden ikinci Karabük Üniversitesi olayının Gaziantep’te yaşanma ihtimali, bu durumun ciddiyetini artırıyor. Eğitim kalitesindeki olası aksaklıklar, yerli öğrencilere sunulan imkanların daralması ve kaynakların yetersizliği gibi sorunlara yol açabilir.

Yerel halk ve öğrenciler, artan yabancı öğrenci sayısının yerli öğrenciler üzerindeki etkisinden endişeli. Çevre illerden gelen öğrencilerin yurt bulmakta zorlandığına dikkat çeken vatandaşlar, “Yabancı öğrencilere sağlanan olanaklar yerli öğrencilere sağlansın. Bizim kendi öğrencilerimiz imkanlardan faydalansın” şeklinde yorumlarda bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.