Gaziantep ÜNİVERSİTESİ ve Rektörlük savaşı! DEV ÜNİVERSİTE'DE KİM REKTÖR OLACAK?

Gaziantep ÜNİVERSİTESİ ve Rektörlük savaşı! DEV ÜNİVERSİTE'DE KİM REKTÖR OLACAK?
Gaziantep Üniversitesi rektörlüğünü 4 yıldan bu yana yapan Prof. Dr. Arif Özaydın'ın görev süresi Ağustos ayında biteceği öğrenilirken yeni rektör içinde çalışmaların başladığı belirtildi.

YÖK'ün ağustos ayında rektörlük başvurularını alacağı ve başvuru yapan adaylar arasında 3 ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 aday içerisinden bir ismi Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne atayacak.

Kimler aday?

Daha önce Gaziantep Üniversitesi rektörlüğü yapan Ali Gül'ün rektörlük için tekrar başvuru yaptığı iddia edildi. Öte yandan Prof. Dr. Hayati Deniz'in de başvuru yapması bekleniyor. Bunun yanı sıra bir çok sürpriz isminde rektörlük için başvuru yapacağı ve yaklaşık 40 kişinin aday olabileceği tahmin ediliyor.

YÖK Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ile ne konuştu?

YÖK Başkanı Erol Özvar'ı ziyaret eden AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdulhamit Gül, Derya Bakbak, Ali Şahin, İrfan Çelikaslan, Eyüp Özkeçeci, Bünyamin Bozgeyik ve Mesut Bozatlı mevcut rektörle devam edilmesi mi yoksa yeni bir ismin atanması konusunda toplantı yaptılar.

Özaydın - Gül atışması sosyal medyada devam ediyor

Eski rektör Ali Gül ve mevcut rektör Arif Özaydın arasındaki tartışma sosyal medyaya da sıçradı.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.