GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü MÜDEK’ten bir kez daha geçti
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin yıllar önce ilk akrediteli bölümlerinden birisi olma özelliği olan Gıda Mühendisliği Bölümü, MÜDEK tarafından yeniden gözden geçirme değerlendirmeleri sonucunda akrediteli şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etme hakkı kazandı. MÜDEK, Gaziantep Üniversitesi'nin Gıda Mühendisliği programının eğitim kalitesini ve öğrencilerin kazandıkları yetkinlikleri değerlendirerek akreditasyonunu uzatma kararı verdi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram GAÜN mühendislik bölümlerinin büyük başarıların altına imza atmaya devam ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Bayram, "Bu sayede mühendislik eğitimi, kalitesi ve diploması yurtdışında da tanınmaya devam edecek. MÜDEK akreditasyonu, mühendislik formasyonunda bölümümüzün ulusal ve uluslararası tüm standartlara ve regülasyonlara uygun bir eğitim verdiğinin onayıdır. Bu akreditasyon öğrencilerimizin bilgi ve beceri düzeylerinin yüksek olduğunu, aynı zamanda dünyadaki diğer üniversiteler tarafından diplomasının da tanındığını gösterirken, dünyada bu diploma ile şirketlerde çalışma imkanını da veriyor. Yüksek lisans ve doktora yapacak mezunlarımız için de yine bir diploma tanınırlık tescili demektir" dedi.
Dekan Prof. Dr. Bayram, "MÜDEK akreditasyonu, programlarımızın güçlü yönlerini ve sürekli iyileştirme çabalarımızı tescillemektedir. Öğrencilerimizin iş dünyasında aranan, nitelikli mühendisler olarak yetişmesini sağlıyoruz. Bu sürekli iyileşme modeli için de Mühendislik Fakültemizde MÜDEK'in de çok beğendiği ve Türkiye'ye model olan İntörn Mühendislik ve Öğrencilerin Disiplinler arası Proje Yapma modeli de bulunmaktadır. Bu bölümümüz ayrıca MÜDEK akreditasyonu sayesinde TYÇ (Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi) YÖK diplomasına da sahip olmasıdır. YÖK-TYÇ diplomaları normal üniversite diplomalarından farklı olarak ülkemizdeki tüm öğrenme kazanımlarını ve bu kazanımlara dayalı yeterlilikleri gösteren ulusal bir referans sistemidir. TYÇ'ye uygun olarak verilen YÖK diplomaları, ulusal ve uluslararası düzeyde şeffaflık ve tanınırlık sağlamaktadır. Böylece öğrenciler, aldıkları eğitimin kalite ve kapsamını gösteren bir belgeye de sahip olmaktadır. Ayrıca, TYÇ'ye uygun diplomalar; öğrencilerin iş ve eğitim fırsatlarına erişimini kolaylaştırırken, akademik ve mesleki hareketliliklerini de desteklemektedir. Tüm bu güzel gelişmelere paralel olarak Gıda Mühendisliğini tercih edecek olan öğrencilere Gaziantep Sanayi Odası da hem burs hem de mezuniyet sonrası iş garantisi vermek üzere üniversite ile protokol imzaladı." diye konuştu.
GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü'nün MÜDEK akreditasyonu, önümüzdeki 2 yıl için geçerli olacak. Bölüm, akreditasyon sürecinde sağladığı başarılı performans ile Türkiye'nin önde gelen gıda mühendisliği eğitim programları arasında yer almaya devam edecek.
Kaynak:Bülten
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.