TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR
Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramankazan'daki tesislerine düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin önünden silah ve patlama sesleri duyuldu. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

.

"ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR VE REHİNELER VAR" İDDİASI

Öte yandan çatışmanın devam ettiği ve içeride rehinelerin olduğu iddia edildi.

TUSAŞ PERSONELİ SIĞINAKLARA İNDİ

Saldırının vardiya değişimi sırasında olduğu ve sonrasında bazı TUSAŞ personellerinin sığınaklara indiği belirtildi.

TAKSİYLE GELİP ATEŞ AÇMIŞLAR

Ortaya çıkan görüntülerde teröristlerin bir ticari taksiyle geldiği ardından ateş açtığı görüldü.

BAKAN YERLİKAYA ACI HABERİ DUYURDU: "ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR"

Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Patlama anına ait ve çatışma seslerinin yükseldiği anlara ait görüntüler de ortaya çıktı.

3 PATLAMA OLDU

Öte yandan az önce bir patlama daha olduğu öğrenildi. O patlamayla beraber patlama sayısı 3’e yükseldi.

Habertürk muhabiri Serkan Şimşek detayları canlı yayında aktardı.

Şimşek “Ankara’da TUSAŞ kampüsünde ilk etapta bir bomba patlama sesinin ardından da bir çatışma sesinin duyulduğu iddia ediliyor. Şu ana kadar bu olayla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ankara’da Türk Havacılık Uzay Sanayi kampüsünde bir canlı bombanın kendini patlattığına yönelik bir iddia var. Hala iddia aşamasında olduğunun altını çizmekte fayda var. Ardından yine çatışma seslerinin duyulduğuna ve bazı TUSAŞ çalışanlarının da TUSAŞ’ın sığınağına indirildiğine yönelik bilgiler var. Bunların henüz iddia aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var. İlk iddialar bunun bir terör saldırısı olduğu yönünde. İlerleyen saatlerde bu konuda açıklamanın gelmesini bekliyoruz. Şu anda resmi bir açıklama henüz gelmiş değil. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bilgisi elimize ulaşmış değil” dedi.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.