Gaziantep'te Terörist BAŞINI ÖVEN AVUKATA SORUŞTURMA

Gaziantep'te Terörist BAŞINI ÖVEN AVUKATA SORUŞTURMA
Gaziantep Barosu seçimlerinde terörist başı Abdullah Öcalan için övgü dolu ifadeler kullanan avukata Cumhuriyet Baş Savcılığı'ndan soruşturma

Gaziantep Barosunda başkanlık seçimi yapılırken, skandal görüntüler ortaya çıktı. Kongrede söz alan avukat, terörist başı Abdullah Öcalan için övgü dolu sözleri ortalığı karıştırdı. Divan heyetinin sessiz kaldığı skandal konuşmaya, bazı avukatlar tepki gösterdi. Başsavcılık, gelişmelerle ilgili soruşturma açtı.


Gaziantep Barosu seçimlerinde yapılan konuşmalar sırasında, terörist başı Abdullah Öcalan'ı övücü konuşmalar yapılınca, sert tartışmalar yaşandı.Yapılan konuşmalar sırasında kullanılan ifadeler seçimin önüne geçti. Özgürlük için Hukukçular Derneği adına söz alan avukat'ın, terörist başı Abdullah Öcalan için övgü dolu ifadeler kullandı.


Divan heyeti skandal ifadelerin kullanıldığı konuşmaya karşı sessiz kalırken, vatansever avukatlar konuşmaya sert tepki gösterdi. Divan Başkan'ına seslenerek konuşmanın bir an önce sona erdirilmesi talebine rağmen, avukat'ın sözlerine ısrarla devam etmesi üzerine, bazı avukatlar kürsüye doğru yürüyerek konuşmaya engel oldu.

Soruşturma açıldı

Gaziantep’te büyük tepkiye neden olan Öcalan’ı övgü dolu konuşmaların yapıldığı seçim ile ilgili olarak, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı anında harekete geçti. Başsavcılık, seçim ile ilgili olarak soruşturma başlatırken, övücü konuşma yapan ve sloganlarla bunu destekleyen kişilerle ilgili gözaltı kararı alınacağı ifade ediliyor. Terörist başı Abdullah Öcalan hakkında övgü dolu konuşma yapan avukat ile birlikte, bazı avukatların ifadesinin alınacağı belirtiliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.