Gazintep'te O MAHALLEDE İSYAN! DEPREM'DE YIKILAN SAĞLIK OCAĞI HALEN YOK!

Gazintep'te O MAHALLEDE İSYAN! DEPREM'DE YIKILAN SAĞLIK OCAĞI HALEN YOK!
Deprem sonrası yıkılan Gaziantep Şehitkamil ilçesi Saçaklı Mahallesi'ndeki Adil Özberk Sağlık Ocağı'nın yerine 18 aydır yeni bir yapı inşa edilmedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Saçaklı Mahallesi'nde bulunan Adil Özberk Sağlık Ocağı ağır hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Yapının yıkılmasının üzerinden 18 ay geçmesine rağmen, yerine yeni bir sağlık ocağı inşa edilmedi. Mahalle sakinleri, sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Vatandaşlar, yetkililerden bir an önce yeni bir sağlık ocağı yapılması talebinde bulunuyor.

18 Aydır Sağlık Ocağı Yok

Yaşlı ve Engellilere Külfet Oluyor

Yıkılan Adil Özberk Sağlık Ocağı'nın yerine yeni bir sağlık merkezi inşa edilmemesi, Gaziantep Şehitkamil ilçesi Saçaklı Mahallesi sakinlerini zor durumda bıraktı. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar, reçete yazdırmak ve rutin sağlık kontrolleri için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri, bir an önce yeni bir sağlık ocağı yapılmasını talep ediyor.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.