Gaziantep'te Gece Parklara Gitmeyin!

Gaziantep'te Gece Parklara Gitmeyin!
Gaziantep'te belediyeler, her semt ve mahalleye yeni parklar kazandırırken, vatandaşlar artan park sayısına değil, parklardaki güvenlik sorunlarına dikkat çekiyor.

Gaziantep'te parklar, gençlerin nargile içtiği, alkol kullandığı ve çoğu zaman rahatsızlık veren davranışlarda bulunduğu yerler haline geldi. Güvensiz park ortamları, özellikle sıcak yaz akşamlarında vatandaşları evlerine hapsolmaya itiyor.

GAZİANTEP'TE PARKLAR SUÇ İŞLEME POTANSİYELİ YÜKSEK KİŞİLERİN MEKANI OLDU

Gaziantep'teki parklar, birbirinden farklı kültür ve ekonomik seviyedeki mahallelerde olsa da, aynı güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalarak mahallelilerin güvensizlik hissetmesine sebep oluyor. Vatandaşlar, parkların bu durumdan kurtarılabilmesi ve tekrar huzurlu mekanlar haline gelebilmesi için yeterli denetim ve güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyorlar. Vatandaşlar, özellikle motosiklet kazalarına açık, gürültülü ve tehlikeli durumların yaşandığını belirterek, konunun ivedilikle ele alınmasını istiyorlar.


GAZİANTEP'TE PARKLARDA MOTORSİKLET DEHŞETİ

Gaziantep'te park içlerinde motosikletle hız yapıp gürültü çıkaran sürücülerin sayısının arttığını dile getiren mahalle sakinleri, bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Böyle bir davranışın kabul edilemez olduğunu söyleyen vatandaşlar, güvenlik güçlerinden sıkı denetim yapmasını ve bu konuda caydırıcı önlemler almasını bekliyorlar.

GAZİANTEP'TE PARKLARA DİNLENMEK İÇİN GİDEN AİLELER GÜVENLİK TEHDİDİ ALTINDA

Mahalle sakinleri, parkların asıl işlevinin dinlenmek ve doğayı hissetmek olduğunu hatırlatarak, mevcut durumlarından dolayı bu olanaklardan yeterince faydalanamadıklarını vurguluyorlar. Parkların bakımsızlığı ve çeşitli kişilerin mekanları işgal etmesi de eklenen sorunlar arasında. Hal böyle olunca, vatandaşlar parkların tekrar eski huzurlu günlerine dönmesi için eğitim çalışmalarının yapılmasını ve denetimlerin ciddiyetle artırılmasını istiyor.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum