Deprem Ve Gaziantep! Naci Görür yine uyardı! Gaziantep'e Deprem Geliyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için yeni deprem risklerine işaret ediyor. Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Halk TV'de gerçekleştirilen canlı yayında konuşarak bölgenin iki ana tehlikedeki bölümüne dikkat çekti:


Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros bindirme kuşağı. Görür, 6 Şubat'taki depremlerin ardından, Arap Levhasının kuzeye doğru itilmesi ile Doğu Anadolu'nun sıkıştığını ve bu durumun tehlikeyi artırdığını vurguladı.



Prof. Dr. Naci Görür, deprem tehlikesinin arttığı illeri belirterek, Doğu Anadolu Fayı'nın ana hat olduğunu ve Bingöl Karlıova'dan başlayarak Kahramanmaraş'tan Hatay'a uzanan geniş bir bölgeyi etkilediğini ifade etti. Bu hareketlenmelerin özellikle Adıyaman ve Diyarbakır gibi illere de tehlike oluşturabileceğini ve bölgenin deprem riskinin altında olduğunu söyledi.



Öte yandan, deprem uzmanı aynı zamanda Doğu Anadolu Fayı'nın bölgedeki kentsel alanlara çok yakın geçtiğine ve Adıyaman'ın bu fay hattına oldukça yakın bir konumda bulunmasına işaret etti. Diyarbakır, Hakkari ve buna bağlı diğer illerin de bu tehlikeden nasibini alabileceğini ve herhangi bir büyük sarsıntı olması halinde bu kentlerin etkilenebileceğini belirtti. Görür, özellikle Fay hatları üzerinde meydana gelebilecek bir depremin Bitlis, Batman, Hakkari, Gaziantep, Şanlıurfa ve Şırnak gibi şehirleri tehdit edeceğini, çünkü bunların deprem yaratma potansiyeline sahip bindirme kuşağının ve fay hattının etki alanında bulunduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.