Jawline Nedir? Nasıl Uygulanır?

Jawline ya da çene hattı dolgusu son zamanların en popüler medikal estetik prosedürleri arasında yer alıyor.

Jawline İstanbul ilinde pek çok farklı klinikte uygulansa da, etkileyici ve karakteristik bir yüze kavuşmanın yolu, jawline dolgusunun uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmasından geçiyor. Özellikle çene hattı bölgesinde sorun yaşayan, çene hattı bölgesinde asimetri ve çene altında sarkma oluşan kişiler, jawline dolgusunun kişi özelinde planlanması ve doğru tekniklerle uygulanması sayesinde etkili ve doğal sonuçlara kavuşabilir.

Jawline dolgusu, çene ucundan kulak önlerine kadar uzanan mandibular kemik hatları boyunca yapılır. Bu sayede yüzün her iki tarafının belirginleştirilmesi söz konusu olabilir. Çene hattı hem yüzün en çok dikkat çeken unsurları arasında yer aldığı hem de yüz görünümünü doğrudan etkilediği için jawline dolgusuna başvuran kadın ve erkeklerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Daha Belirgin Bir Çene Hattına Kavuşmak İçin Jawline Dolgu

Jawline dolgu, diğer pek çok medikal estetik prosedür gibi lokal anestezi altında uygulandığından uygulama sırasında acı ya da ağrı hissi minimize edilir. Uygulamadan önce kişi özelinde bir muayene ve değerlendirme süreci gerçekleştirilir. Değerlendirme sonucu yüzün anatomik yapısına ve hastanın ihtiyaçlarına uygun olarak en doğal görünüm sağlayacak şekilde planlama yapılır. Hangi noktalara enjeksiyon yapılacağı ve enjekte edilecek dolgu maddesinin dozu belirlenir.

Çenede çok fazla ön planda olan noktaların dengelenmesi ya da mevcut asimetrilerin giderilmesi yoluyla daha yumuşak bir çene ve daha etkileyici bir görünüme erişilebilir. Jawline dolgusu, yoğun ve kalın dolgu maddelerinin enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Bu sayede, çene hatlarının belirginleştirilmesi ve uygulama bölgesindeki dokuyla dolgu maddesinin uyum sağlaması söz konusu olabilir. Aksi takdirde jawline dolgusundan hedeflenen sonucun ve doğal bir görünümün elde edilmesi mümkün değildir.

Jawline dolgusu sonrası elde edilen sonuçların kalıcılığı ortalama 12 ila 18 ay arasında değişebilir. Kalıcılık süresinin ne kadar olacağı, kişi özelinde birçok farklı etkene bağlı olarak farklılık gösterebilir. İstenilen sonucun elde edilmesinde doğru dozda dolgu maddesinin, doğru noktalara ve doğru tekniklerle enjekte edilmesi gerekir.

Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://mutluadiguzel.com/jawline-dolgusu/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri