Hidrolik Presler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Metalleri şekillendirebilmek için yetenek gerekir. Dünyada ve ülkemizde otomobil, inşaat gibi sektörler başta olmak üzere metal saclar birçok alanda yer bulurlar.

Bu metal saclar ise sıvı çeliğin eritilerek kalıplara sürekli olarak dökülmesiyle elde edilirler.

Standart ölçü, birim ve kalınlıklarda bulunan bu sac metalleri plazma veya pres gibi makinelerde şekillendirmek mümkündür. Ancak bu şekilde metal sacları kullanışlı bir hâle getirebiliriz. Söylendiği gibi otomobil sektörü başta olmak üzere evlerimizde kullandığımız beyaz eşyalara kadar birçok parça pres makinesi sayesinde şekillendirilir.

Bu makineler çelik veya alüminyum başta olmak üzere farklı malzemelerden oluşan metal parçalara tonlarca ağırlıkta yük uygulayarak onların şekillendirilmesinde görev yaparlar.

Pres Makinelerinde Dikkat Edilecek Hususlar

İşletmeniz için doğru bir pres makinesi tercih etmek istiyorsanız muhakkak bu alanda bir bilene danışmanızda fayda vardır. Bilindiği gibi presler kendi aralarında birçok farklı kategorilere ayrılırlar. Yaptıkları fonksiyonlara göre sınıflandırılırlar.

Bir hidrolik presin uygulayacağı kuvvetin hesaplanmasında farklı formüllerden yararlanılır. Uygun basma kuvvetini hesaplayabilmek, presleri doğru uzunluklarda ve büyüklüklerde imal edebilmek oldukça önemlidir. Hürsan Pres ülkemizin yetiştirdiği önemli önemli makine üreticilerinden birisidir.

Sizler de https://www.hursanpres.com.tr/ web sitesine giderek hemen şimdi üretilen bu ürünler hakkında detaylı bilgi talep edebilir, üretilen makineleri yakından inceleyebilirsiniz. Bir hidrolik pres satın almadan önce işletmenizin verimliliğini artırabilmek ve onu uygun fonksiyonlarda kullanabilmek için teknik ekiple iletişime geçebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri