Özel İsimli Plaka Fiyatları

Özel isimli plaka fiyatları, şirketler ve gerçek kişiler tarafından yakından takip edilen konulardan biridir.

Şirketi veya kendisi için anlamlı harf ve sayılardan oluşan plakaları almak isteyenler, nasıl bir ücretle karşılaşacaklarını bilmek ister. Buna karşın özel isimli plaka fiyatları, satıcıların talepleri ve ek vergilere bağlı olarak farklılık gösterir.

Özel İsimli Plaka Fiyatları 2024

Özel isimli plaka fiyatları, 50.000 TL ile 500.000 TL arasında değişir. Plakadaki harf ve sayıların taşıdığı anlama ve bunun bilinirliğine göre ödenmesi gereken farklılık gösterir. Esasında buradaki fiyatlar için temel etken, satıcının talebidir. Satıcılar, plaka yüklenen anlama ve talebe bağlı olarak farklı farklı rakamlar isteyebilmektedir.

Fiyatlar üzerinde plakanın daha önce alınıp alınmama durumu da etkilidir. Daha önce alınan plakaların satın alınması genellikle zor olur. Zira plakaya sahip olan gerçek kişi veya şirketler, plakanın anlamını bilerek aldıklarından dolayı satma konusunda istekli değildir. Dolayısıyla bu kişilerden özel isimli plakaları almak için çok daha yüksek rakamların ödenmesi gerekir.

Bu noktada özel isimli plaka fiyatları haricinde ekstra vergiler ödenmesi de gündeme gelebilir. Şirketlerin aldıkları plakalar için 30.000 TL’ye kadar ek bir vergi ödemesi yapılması gerekebilir.

Özel İsimli Plaka Nedir?

Özel isimli plaka, istenen harf ve sayılardan oluşan plakalardır. Bu plakalar çoğu kişi için anlamsız veya normal görülebilir. Ancak aracın sahibi olan gerçek kişi veya şirketler için anlamlı kelimelerin baş harfleri ve kuruluş yılları gibi unsurlardan meydana gelir.

Yurtdışında plaka konusunda çok daha belirgin bir özgürlük var iken, ülkemizde ise bu noktada belli sınırlamalar vardır. Bundan dolayı da araç sahipleri istedikleri plakaları özel isimli plaka fiyatları karşılığında alabilmektedir.

Özel İsimli Plaka Nasıl Alınır?

Özel isimli plaka için öncelikle alınmak istenen plakanın boşta olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Eğer boşta ile Trafik Şube Müdürlüğü üzerinden işletmeler başlatılır. Ücreti, vergisi ve diğer resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından işlemin son aşaması noterde gerçekleştirilir.

Gerçek kişilerin bu plakalar için kimliklerini ibraz etmesi yeterli iken, şirketlerin ise 6 aylık faaliyet belgeleri ve imza sirkülerini sunması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri