Şehitkamil Belediyesi Yıkıldı! Yerine Ne Yapılacak? Bütçe Rekoru Gaziantep BÜYÜKŞEHİRDEN...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı, yapıldı Şehitkamil Belediyesin yıkılan binasının alanı...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı, GBB Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Mecliste Şehitkamil, Oğuzeli, Nizip ve Karkamış Belediyelerinin ek bütçe talebi ile Şehitkamil Belediye binasının alanı gündem oldu. Nizip Belediyesi 50 milyon, Karkamış 15 milyon, Şehitkamil Belediyesi 600 milyon ve Oğuzeli Belediyesi 46 milyon TL ek bütçe talebi meclisten geçti. CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, Şehitkamil Belediyesi bütçesi oylaması sırasında Meclisi terk etti. Ancak diğer oylamalar için salona geri döndü. Oy birliği ile alınan kararlar ile ilçe belediyelerine 711 milyon TL ek bütçe yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısında, İlçe Belediyelerinin ek bütçe talebi ve Şehitkamil Belediyesin yıkılan binasının alanı konuşuldu. Toplantıda söz alan CHP’li Mehmet Sucu, Şehitkamil Belediyesi’nin alan ile ilgili 1/5000’lik planı beklemeden 1/1000’lik plan hazırlamasını eleştirdi ve usule ayrıkı olduğunu söyledi.

İlçelere Ek Bütçe

Gündemin 9, 10, 11 ve 12.maddelerinde ise ilçe belediyelerinin ek bütçe talepleri ele alındı. Nizip Belediyesi 50 milyon, Karkamış 15 milyon, Şehitkamil Belediyesi 600 milyon ve Oğuzeli Belediyesi 46 milyon TL ek bütçe talep etti.

5 Binlik Plan Yok

Gündemin 33.maddesinde Mücahitler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve depremden ağır hasar aldığı için yıkılan Şehitkamil Belediyesi’nin alanı görüşüldü. Gündem maddesine ilişkin söz alan CHP’li Meclis üyesi Mehmet Sucu, ‘’Burası Şehitkamil Belediyesi’nin alanı. Şehitkamil Belediyesi’nde bu alan ile ilgili 5 binlik planı meclisten geçirdik. Keşke kendileri de burada olsaydı. Meclisimizde ilgili madde geldiği zaman, ‘’Ne yapalım, biz 5 binlik plana göre karar veriyoruz’’ diyorlar. Burada Büyükşehir Belediyesi’ne 1/5000’lik plan yeni gelmişken, Şehitkamil Belediye Meclisinden 1/1000’lik planın geçmesi usul açısından aykırıdır. Bu planlama yanlış. Biz Şehitkamil Belediyesi’nde üst ölçeğe göre plan yaptık, üst ölçek planı bugün Büyükşehir Belediyesi’nden onuyoruz’’ dedi. İlgili madde CHP Grubunun muhalefet oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddeleri ile ilgili görüşmelerin ardından oturum sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri