10 MİLYON’A 150 MİLYON SÖZÜ
Üç ay önce Gaziantep Futbol Kulübü Alt Yapı Koordinatörlük görevine getirilen yıllardır Gaziantepspor ve birçok süper lig takımlarında top koşturan, daha sonra Teknik Direktör olan Gaziantep’in evladı Kürşat Daloğlu, Gaziantep Futbol Kulübü alt yapısında U19 ve U9’a kadar yaklaşık 10 takımın bulunduğunu ve burada da toplam yaklaşık 300 sporcunun bulunduğunu bu alt yapıdaki genç futbolcuların birinin yetiştirilmesi halinde büyük transfer bedeline satılabileceğini, bunun ilk örneği olarak da Batmanspor’dan Sivasspor’a transfer olan Yunus Emre Konak’ın 5 milyon Euroya İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford’a transfer olduğunu açıkladı.
Teknik Direktör Kürşat Daloğlu, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’un da daha önce Gaziantep Futbol Kulübünde görev yaptığı genç futbolcular konusunda iyi bir teknik adam olduğunu vurgulayarak, “Ben 3 ay önce Gaziantep Futbol Kulübü Alt Yapı Koordinatör görevine geldim. U19 ile U9 arasında toplam 10 takım vardır. Bu takımlardan U19 ligde en alt sıralardaydı. Şimdi bu üç aylık görevim süresinde U19 FK’nın şuan ilgide 4. sırada yer alıyor. Şampiyonluğa Karagümrük, Eskişehir, Bursa ve Gaziantep Futbol Kulübü takımları oynuyor. Gerçektende takımımız her geçen gün daha iyi oluyor. Bundan dolayı Gaziantep FK’ya teşekkür ediyorum” dedi.
GAZİANTEP FK’NIN ALT YAPISINDA DA YUNUS EMRELERİ YETİŞTİRİRİM
Gaziantep FK Alt Yapı Koordinatörü Teknik Direktörü Kürşat Daloğlu, kendisine bu görevi veren başta Gaziantep Fk Başkanı Memik Yılmaz’a çok teşekkür ettiğini ve benim göreve başlamazdan önce kendisine söylediğim bir söz vardı, “Sayın Başkanım biz yılda bu 300 futbolcuya ve gençlere 10 milyon TL harcayacağız. Bu 10 milyonun karşısında 17 yaşındaki Batmanspor’da oynayan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’un takip ettiği Yunus Emre Konak’ı nasıl bulup ilk önce Sivasspor’da daha sonra 5 milyon Euro’ya İngiltere’nin en önemli takımlarından birine satmıştır. Yani Hem Batmanspor hemde Sivasspor milyonlar kazanmıştır. Bizde aynısını yapabiliriz. Biliyorsunuz, şuan 24 kişilik Gaziantep Futbol Kulübünün kadrosunda 15 yabancı futbolcu bulunmaktadır. Maçlardada bu yabancıların 8’ini de oynatabiliyorsunuz. Bu yabancılardan dolayı Milyonlarca dolar dövizimiz dışarı gidiyor. Halbuki Gaziantep Futbol Kulübünün alt yapısında bu bir - iki futbolcu yetiştirsek, klubümüze milyonlarca TL para kazandırmış oluruz” şeklinde söylemiştim.
MERHUM ASIM ATMAZ MODELİ
Türk Futbolunda Gaziantep Futbol Kulübünde milyonlarca dolara sattığı futbolcuların bulunduğunu belirterek “Bunların başında Ünal Kahraman, Cenk Tosun, Tabata, İsmail Köybaşı, İbrahim Toroman ve buna benzer en az 35 futbolcuyu Türk Futboluna kazandırılmıştır. Eğer merhum Asım Atmaz’ın modelini yeni sisteme uygularsak çok başarılı olabiliriz” dediği belirtildi.
ASIM ATMAZ KİMDİR?
1958 yılında Gaziantep’te doğan Asım Atmaz futbola henüz 12 yaşındayken sonradan yöneticiliğini yapacağı Gaziantepspor’un minik takımında başladı.1970–1973 yılları arasında minik, yıldız ve genç takımlarda oynadı ve aynı zamanda bu takımların kaptanlığını yaptı.1973 yılında amatör lisansla A takıma kadar yükseldi. Futbol yaşantısını 1981 yılına kadar Gaziantepspor’un amatör ve A takımlarında başarıyla devam ettirdi.
AİLESİ FUTBOL OYNAMASINA İZİN VERMİYORDU
Futbolun günümüzdeki kadar popüler ve yüksek gelirli bir meslek dalı olmadığı o günlerde aileler çocuklarının futbol oynamasına izin vermiyordu. İşte Asım Atmaz da bundan nasibini almıştı. Ailesi oğullarının futbol oynamasını istemiyordu. Ailesinin karşı çıkması yüzünden Gaziantepspor’a profesyonel imza atamamıştı. Hatta Gaziantepspor’da oynarken Tarsus Erkutspor, Altay, Ispartaspor ve Ankaragücü gibi çeşitli kulüplerden teklif almış ancak yine aile engeline takılmıştı.
SAKATLIĞI YEŞİL SAHALARDAN UZAKLAŞTIRDI
Futbol oynamasına sadece ailesi engel olmamıştı.1981 yılında geçirdiği ağır sakatlık sonrası çok sevdiği futboldan ve yeşil sahalardan uzaklaşmak zorunda kalmıştı. Belki de bu sakatlık onun hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biriydi. Sakatlık yüzünden bir daha futbol oynayamayacaktı ama bu onun gönül verdiği kırmızı siyahlı renklere hizmet edemeyeceği anlamına gelmiyordu.
YÖNETİCİLİĞE FAHRİ OLARAK BAŞLADI
Nitekim 1983–1984 sezonunda Saip Konukoğlu başkanlığındaki Gaziantepspor’da resmi yönetici olmasa da fahri olarak görev yaptı. Bir sezon sonuna yani 1984–1985 sezonunda dönemin başkanı Ömer Arpacıoğlu’nun listesinden yönetime girdi. Bu aynı zamanda Gaziantepspor’a yönetici olarak aralıksız 21 yılı aşkın bir süre hizmet edeceği döneminde başlangıcıydı.
BİLGİ BİRİKİMİNİ GAZİANTEPSPOR İÇİN KULLANDI
Göreve geldikten sonra futbolla ilgili tüm birikimini Gaziantepspor’un hizmetine sundu. O dönem kırmızı siyahlılar 2.Ligde mücadele ediyordu ve durum hiç de parlak değildi. Gaziantep gibi büyük bir kentin futbol takımı 1.Ligde olmalıydı. Ama bu bir türlü gerçekleşmiyordu. Taki 1989–1990 sezonuna kadar 1989 Mayısında Gaziantepspor’un en büyük iş adamlarından Abdülkadir Konukoğlu başkanlığa seçilmiş ve yanına da futbol bilgisine çok güvendiği Asım Atmaz’ı almıştı.
HEDEF GAZİANTEPSPOR’U BİRİNCİ LİGE ÇIKARMAKTI
Amaç tarihiyle Türkiye’ye örnek olmuş bu kentin futbol takımını layık olduğu yere yani 1.Lige çıkarmaktı.
Bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçılmadı ve takım o sezon çok başarılı bir grafik çizerek açık ara puan farkıyla hedeflediği 1.Lige çıkmayı başardı. Yine hedef 1.Ligde kalıcı olmaktı. Bunun için de hem iyi oyuncuları transfer etmek hem de alt yapıya önem vermek gerekiyordu.
GAZİANTEPSPOR İÇİN BİR ŞANSTI
1.Lige çıktıktan sonra ilk iki yıl bocalayan ve küme düşmekten son anda kurtulan kırmızı siyahlıların kaderi 1993 Ocak ayında yapılan olağanüstü genel kurulda dönemin belediye başkanı Celal Doğan’ın başkan olmasıyla değişiyordu. Başkanlar değişiyordu, futbolcular değişiyordu ama değişmeyen bir tek kişi vardı. ASIM ATMAZ. Hiç bir başkan ondan vazgeçemiyordu. Çünkü futbolu bırakın Gaziantep’te, Türkiye’de en iyi bilenlerden birisiydi. ASIM ATMAZ. Bu Gaziantep ve Gaziantepspor için büyük bir şanstı.
Celal Doğan’ın 2006 Ocak ayına kadar yani tam tamına 13 yıl boyunca Gaziantepspor başkanlığı yaptığı dönemde arkasında hep o vardı. Adeta görünmez kahramandı. Celal Doğan’da diğer başkanlar gibi ona çok güveniyordu. Bu yüzden transferlerle ilgili konularda tam yetkiyi Asım Atmaz’a bırakmıştı. Bu ağır bir sorumluluktu. Çünkü yapılacak en küçük bir yanlış yüzünden Gaziantep şehrine hesap vermek zorundaydı ama bu görevin altından başarıyla kalkmasını bildi.
ÇOK İYİ BİR EKİP OLUŞTURDU
Öncelikle antrenörlerden oluşan bir futbolcu izleme ekibi oluşturdu. Bu ekip hem yurtiçi hem yurtdışında yılın 12 ayı yüzlerce futbolcuyu defalarca izleyip Asım Atmaz’a rapor veriyordu. Bazen bir futbolcunun transfer edilmesine karar verildiğinde son kez kendi gözleriyle görmek için o futbolcuyu dünyanın hangi liginde oynarsa oynasın üşenmeden gidip izliyordu. Transfer konusunda çok titizdi. Hata yapıp Gaziantepspor’un ve Gazianteplilerin parasını sokağa atmak istemiyordu. Gaziantepspor’a transfer ettiği isimlere baktığımızda zaten bu işi ne kadar iyi bildiğini anlayabiliyoruz.