Fatma Şahin'in Koltuğuna Ekrem İmamoğlu Aday

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in uzun yıllar başkanlığı başarıyla yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aday gösteriliyor.

Yerel seçimlerin ardından Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'nde çoğunluğu elde eden CHP'nin göstereceği TBB adayının seçilmesi neredeyse kesin. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu görevi uzun yıllar başarı ile yerine getirmişti. Şimdi herkes TBB başkanlığında iz bırakan Fatma Şahin'in eski koltuğuna oturacak olan Ekrem İmamoğlu'nun performansını merak ediyor.

ÖZEL: İmamoğlu'na teklif ettik

Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri için adaylarının ve TBB meclis yapısının sorulması üzerine:

"Ekrem İmamoğlu'na teklif ettik. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında çekişme falan yok. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu'dur.

Şaşkınlıkla takip ediyorum ki, ‘Türkiye Belediyeler Birliği CHP’de kriz olacak’ falan. CHP öyle kriz gib bir şey yok, CHP büyük bir başarıyı 31 Mart’ta hep birlikte başardı. Bu başarıyı başaran arkadaşlarımız Belediyeler Birliği’nde delegasyonun çoğunluğunu sağladılar. Bununla ilgili birinci kuralımız şu. Bundan önce Cumhur İttifakı bileşenleri, Belediyeler Birliği’ni çoğunluğu sağlayınca bütün yönetimi kendilerine alıyorlardı. Biz öyle yapmıyoruz. Biz, bütün partilerin temsil edilebileceği, güçleri nispetinde en esnek dağılımı yapacağız.

"Elbette çoğunluk CHP’de olacak. Çünkü Türkiye’nin yüzde 65’ini yönetiyor ama AK Parti’nin de diğer partilerin de temsil edilmesini, DEM’in de MHP’nin de İYİ Parti’nin de temsil edilmesini önemsiyoruz. Birincisi bu. İkincisi, yönetirken geçen sene rakamlar açık. Neredeyse yüzde 98,5’ini AK Partili ve MHP’li belediyelere verdiler. Biz bunu da bu oranı da o yönetime o arkadaşları da alıyoruz. Herkesin gücü oranında, herkesin hizmet ettiği bölge oranında, nüfus oranında, temsil ettiği ekonomi oranında bu ekonomik güçten yararlanılacak. Kesinlikle ve kesinlikle bir oy fazla aldım da hepsi benim mantığı yok." şeklinde konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri