Elektrik ve doğalgaz sandığı yakar,Organizedeki son durum! Kadının fendi erkeği yenemedi ama

Elektrik ve doğalgaz zammı gerçekten insanları üzmeye devam ediyor. Üzdükçede büyük sıkıntıları yaşatıyor. İnsanlar için üç önemli kural vardır. Bunlardan birincisi elektrik, ikincisi su, üçüncüsü doğalgaz ve buna ek olarakta akaryakıt ve gıdadır. Bunlar insan yaşamının vazgeçilmezleridir. Ayrıca, Gaziantep’te son günlerde organize sanayide işçi ile işveren arasında maaş sıkıntıları var. İşçiler kendilerine göre, işverenlerde aynı şekilde haklılık payları eşit şekilde bulunuyor. Bununla birlikte Gaziantep’te odalarda başkanlık ve yönetim seçimleri aralıksız devam ediyor. Odalarda eski hamam eski tas. Bir çok oda da değişiklik olmadı. Bir iki odada 3-4 başkan değişti. Ama benim en son dikkatimi çeken Ayşe Tümüklü hanımefendinin mobilyacılar odasına başkan adayı olmasıdır. Hanımefendi Tümüklü, 50 oyla kaybetti ama yinede ben başarılı buluyorum. Böyle yoluna devam ederse şimdilik yenemediği rakibini sonraki bir seçimde bence çok rahat yenebilir. Bayan adayların da her konuda artması gerekiyor. Bu hafta bu konuları sizlerle paylaşacağım.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ SANDIĞI YAKAR
Benim sevdiğim siyasetçi ve gazeteci olan Ak Parti’de iki dönem Milletvekilliği bulunan son olarakta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilen Şamil Tayyar’ın açıklamalarına herkes kulak vermeli. Şamil bey gerçekten hem gazeteci hemde siyasetçidir. Yıllardır da kendisini yakından tanırım. Ne doğruysa korkmadan çekinmeden söyler. Bundan dolayı da Şamil bey sosyal medyada takip ettiğim için doğruları söylüyor. Başta Ak Parti’yi uyarıyor. Elektrik ve doğalgaz zammı aşırı bir şekilde piyasaya yansımıştır. Geçtiğimiz hafta ben bu konuları gündeme getirdiğimde çok sayıda mail geldi ve sosyal medyada bana isyanlarını anlattılar. Benim söylemek istediğim şu, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eğer elektrik ve doğalgazda zamlarla ilgili geri adım atmazsa sandık ne zaman gelirse gelsin kendini yakar gibi görüyorum. Çünkü; Ak Parti her zaman sosyal devletçi politikası izlerken şimdiki elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve gıdaya yüksek zamlardan dolayı zor günler beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bence, Şamil beyin dediği gibi Ak Parti’yi ne Kılıçdaroğlu, ne mevcut muhalefet, nede ABD yıkabilir. Yıkarsa bu zamlar kendilerini yıkar. Bu zamlar kendilerinin rakibidir. Bizden uyarması takdir sayın Cumhurbaşkanımızındır.

ORGANİZEDE İŞÇİ-İŞVEREN MAAŞI
Ben her zaman işçinin yanındayım. Hiçbir zaman işverenin yanında da olmadım. Biz buralara gelirken işçi olarak işe başladık. Sonradan işveren olduk. Bazıları benim yazdığım yazıları yanlış anlıyor. Bir sendikacı arkadaş var. Sağolsun iyide mücadele ediyor. İyi şeylerde yaptığını görüyorum ancak, kendisi aşırı bir şekilde provakatörlük ile kışkırtıcılığın öncülüğünü yapıyor. En sonda yapacağı diyaloğu en başta yapıyor. Biz çok sendikacı gördük. Sendikacı arkadaşlar ilk önce işverenle gider görüşmeler yapar. Görüşmelerde uzlaşma aranır. Şimdi bakıyorum sayın o sendikacı arkadaşa, uzlaşma görüşmesi yapmadan ilk işi sosyal medya ve kendisininde bağlı olduğu gazeteyede haber atarak ortalığı karıştırıyor. Biz karıştırma demiyoruz. Uzlaşmacı ol diyoruz. Orada bir işçinin burnu kanasa, birşey olsa hep birlikte üzülüyoruz. Ben hayatım boyunca şunu öğrendim, kavgadan kazanan olmamış ve hep kaybeden olmuştur. Kavga kışkırtıcılık, provakatörlük çok iyi birşey değildir. Benim yoksa ne işveren nede işçi düşmanlığım vardır. Kendisi yaptığı işle vicdanen rahatsa bizde rahatız. Gelelim işçilerin zamlarına baktığımızda Gaziantep Organize Sanayi’de bir çok fabrika sahipleri zamları açıkladılar. En az bir işçinin eline net maaşları 5 bin 400 olarak geçerken mesaiyle birlikte 6 bin TL’lere ulaştığını görüyoruz. Ama bu paralar büyük paralar mı hayır. Bu zamların karşısında iyi değildir. İşverende kendi bütçesine göre zam veriyor. Maaşların erimesinde onunda bir suçu yoktur. Bu hükümetin yapacağı uygulamalarla ilgilidir. Benim yaptığım araştırmada da organizede bir işçinin işverene maliyeti en az SSK-Maliye ve diğer vergilerle birlikte 9 bin TL’den aşağıya değildir. İşveren ne yapacaktır. Ürettiği mala zam yaparak piyasaya mal satmaya çalışacaktır. Hem işverenin hem işçinin gerçekten de bu zamlar karşısında işi zordur. Biz istiyoruz ki, işçi, işveren ve herkes mutlu olsun. Yoksa bizim ne sendikayla nede başkalarıyla bir işimiz yoktur. Herkes özgürdür. Bizimle ilgilide herşeyi söyleyebilir. 50 yıldan buyana benimle ilgili söylenmeyen kalmadı. Söyleyenler yaya, biz doğru olduğumuz için atlı olduk.

BAYANIN FENDİ ERKEĞİ YENEMEDİ AMA
Gaziantep’te 82 odanın olduğunu biliyoruz. Bu odalarda seçimler devam ediyor. Odalarda yapılan seçimlere baktığımda eski başkanlar yollarına emin adımlarla devam ediyorlar. Bir kaç odada değişim oldu. Oda bir elin 5 parmağını geçmez. Benim aslında bu oda seçimlerinde dikkatimi çeken mobilyacılar odasındaki başkanlık yarışıydı. Bizim medyadaki arkadaşlar bana göre doğru yaptıklarına inanıyorum. Mobilyacılar odasındaki başkanlığında 20 yıldan buyana değişmeyen mevcut başkan Ali Kutlu’nun karşısına bayan aday Ayşe Pınar Tümüklü çıktı. Baştan da söyledim. Medyadaki arkadaşlarımızda bu bayan adaya iyi bir destek verdi. Bence bazıları medyanın gücünü küçümsüyor ama Tümüklü, medyanın desteğiyle bana göre başarılı bir çalışma yaparak 20 yıldan buyana kökleşmiş başkan Kutlu’nun karşısında 50 oy kaybetti. Üstelik Tümüklü’nün 50 oyla kaybetmesini incelediğimde 25 mobilyacı üye daha oy verse rahatlıkla seçimi alabilirdi. Herşeye rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin, biliyorsunuz başkanlığa gelmezden önce siyasette yaşadığı ve başına neler geldiğini hep birlikte gördük. Sonunda baktığımızda sayın Şahin, gerçekten de 20 yıldır Ak Parti’nin milletvekilliği, Ak Parti Kadın kolları genel başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve buna benzer bir çok görevlerde bulundu. Sayın Tümüklü’ye buradan başkan Kutlu’yu yenemedin ama Şahin gibi mücadeleci olursan bir sonraki seçimde fark atarsın. Benim sana tavsiyem yoluna devam etmektir. Siyaset gibi düşünürsen Aşık Veysel’in dediği gibi “Uzun ince bir yolda” giderek hedefine ulaşırsın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri