Gaziantep Barosunda Şok Sonuçlar... - Baro Yönetiminde Başkan Duran’ın Gücü Ne? - Atatürkçüler Bölününce Aradan Duran Çıktı

Gaziantep Barosunda Şok Sonuçlar... - Baro Yönetiminde Başkan Duran’ın Gücü Ne? - Atatürkçüler Bölününce Aradan Duran Çıktı

Gaziantep Barosunda Şok Sonuçlar... Baro Yönetiminde Başkan Duran’ın Gücü Ne? Terörist Başı Abdullah Özcalan’ı Öven Avukata Savcılık Hemen Soruşturma Açtı

Gaziantep Barosu kurulduğu günden bu yana ilk kez baro seçimlerinde ilginç ve şok olaylar yaşandı. Ben genellikle Gaziantep Barosu’nda görev yapan baro başkanlarının çoğu ile yakın dostluğum var. Hatta son baro başkanı ve aday olmayan İskender Beyde sevdiğim ve yakından beğendiğim başkanlardan biriydi. Başarılı da oldu. Ama ne var ki, tekrar Baro Başkanlığına aday olmadı. Neden olmadı o kendinin sorunudur. Ne var ki Gaziantep Barosu kendinden sonra seçimlerde skandal üstüne skandal yaşadı. Divan Başkanlığına seçilen avukat arkadaşımız, ilk önce İstiklal Marşı’nı okutmadı. Ve ardından Terörist Başı Abdullah Öcalan’a öven konuşmalar yapan Avukat Zübeyde Uğurlu’ya konuşma izni vererek skandala damgasını vurdu.

Benim gördüğüm kadarıyla hemen Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş ve ekibi, basında ve sosyal medya çıkan haberlerle ilgili hemen soruşturma açtırdı. Gerçekten de Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş ve ekibine böyle skandala hemen soruşturma açmasını taktirle karşılıyorum. Gaziantep Barosu kimsenin “Çiftliği ve Dingo’nun Ahırı” olmadığını herkese net olarak soruşturma açarak böyle skandallara izin vermedi.

Ben şunu söylemek istiyorum. Gaziantep Barosu için bundan sonra gerçekten de zor günler başlıyor.

CUMHURİYETÇİ, MİLLİYETÇİ, ATATARÜKÇÜLER BÖLÜNÜNCE ARADAN BÜLENT DURAN ÇIKTI

Gaziantep Barosu seçimlerinde Cumhuriyetçilerin ve Milliyetçilerin adayı olan Melikşah Korkmaz, özgürlükçülere yakınlığıyla tanınan Bülent Duran, Atatürkçülerin adayı olduğu söylenen Emine Sevil Koyuncu, İyi Parti ve Merkez Sağa yakınlığı ile tanınan Kenan Tarık Polat ve Genç Grubun adayı olan İbrahim Onur Ağalın aday oldular. 5 Adaylı baro seçimlerinde 4 grubun ayrı ayrı aday göstermesi yüzünden aradan solculuğuyla tanınan Bülent Duran 608 oyla başkan oldu. Seçimlerde favori gösterilen Melikşah Korkmaz’da 593 oy almayı başardı. Eğer 209 oy alan Emine Sevil Koyuncu, 272 oy alan Kenan Tarık Polat ve 513 oy alan İbrahim Onur Ağalın, birbirleriyle birleşselerdi Bülent Duran’ın başkan seçilme şansı yoktu.

Aynı durum İstanbul Barosunda da yaşandı. Bu nedenle Gaziantep Barosu’ndaki diğer grupların birbirlerine karşı aday çıkmasını ben yanlış olarak değerlendiriyorum. Eğer bundan böyle Bülent Duran, Gaziantep Barosu Başkanı olarak görev yaptığı sırada tarafsızlığı ve hukuk kurullarına uymasından dolayı uyarıyorum. Artık kendini destekleyen grupların değil de, Gaziantep’in tüm avukatların başkanı olmasını tavsiye ediyorum. Ama ne var ki yönetiminde kendini tek destekleyen bir kişiyle seçildi. Baro Başkanı Duran, bundan sonra yönetiminde 10 kişiden kendisiyle birlikte iki kişiyle Gaziantep Barosu’nu yönetecekler. İşinin de zor olacağını şimdiden net olarak söylüyorum.

BARO YÖNETİMİNDE DURAN MI YOKSA KORKMAZ’MI GÜÇLÜ

Gaziantep Barosu’nun Yönetiminde ilginç bir yapı oluştu. Bu yapıda 10 kişilik bir yönetim oluştu. Başkan Duran ile birlikte yönetim sayısı 11 olmuş oldu. 16 oy ile seçimi kaybeden ve en çok blok oya sahip olan Melikşah Korkmaz’ın ekibinden yönetime tam 5 kişi girdi. Korkmaz’ın ekibinden yönetime girenlerin başında Mehmet Metin Budak, İbrahim Gürkan Karakaş, Mehmet Kemal Akaltun, Suat Gençalp, Ebru Bakım ve aynı zamanda diğer gruplardan Onur Yener, Emine Çavuş, Nesrin Bulut ve Demet Bayındır girmiş oldu. Tek kelime ile Gaziantep Barosu Yönetimi sol örgütlerin elinde değil, Cumhuriyetçi, Milliyetçi ve Atatürkçü grupların elindedir. Bu da gösteriyor ki Gaziantep Barosu Yönetimi parçalı bulutlu olmasına rağmen Başkan Bülent Duran’ı isterlerse çalıştırmaya bilirler. O nedenle Başkan Bülent Duran’da başta söylediğim gibi herkesin başkanı olması gerekiyor. Eğer Gaziantep Barosunda tekrar yapılacak skandallara izin verirse bence çok uzun bir başkanlık süreci olmaz ve hızlı bir şekilde baro seçimlerini imza toplayarak tüzüğüne göre yeni bir seçimin yolunu açmış olabilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazar Yazıları Haberleri