Erol Maraş Yazıyor: 'Gaziantep Bakanlık Bekliyor! - Kimler Bakanlık Bekliyor? - Ak Parti Milletvekilleriyle İlgili İddialar!'

Gaziantep Bakanlık Bekliyor! - Kimler Bakanlık Bekliyor? - Ak Parti Milletvekilleriyle İlgili İddialar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine gündem yapacak sözlerle gündemden düşmüyor. Sayın Erdoğan “Kabinede Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğinde” değişiklik yapacağı sinyalini verince AK Partide kimi bakanlık heyecanı beklerken kimi de merkez karara girmek için mücadele ediyor. Benim bildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineye milletvekili seçilenleri değil de, bürokraside başarılı olanları atadığını hep görüyoruz. Benim tahminim Gaziantep 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde birçok yerde Büyükşehirleri ve ilçe belediyeleri kaybederken, Gaziantep’te her şeye rağmen Büyükşehir, Şahinbey, İslahiye, Nurdağı ve Araban Belediyelerini Cumhur İttifakı ortaklarıyla kazanmayı başarmışlardır.

Bu nedenle mevcut kabinede Gaziantepli bakanı yoktur. Bundan dolayı Gaziantep’e bir bakanlık vermeyi düşündüğünü tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül’ün kabineye girecek isimler arasında görüyorum. Gerçekten de Abdülhamit Gül, bu bakanlığı hak eden bir isimdir.

Yine Bakanlık için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Gaziantepli Mustafa Yılmaz’ın olma ihtimalini de düşünüyorum. Yine aynı şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatlığını yapan Mustafa Doğan’ın da sürpriz bakan olabilecek isimler arasındadır. Bunun yanı sıra biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bakan yapacağı isimleri” kendisi dışında hiç kimse bilmiyor, herkes televizyonlarda ve sosyal medyadan öğreniyor. Bu nedenle Gaziantep’te benimde bilmediğim başka isimleri de bakan yapabilir. Onun için Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutlaka kabineden Gaziantepli bir ismi bakan yapacağını umutla bekliyor.

AK PARTİ’NİN GAZİANTEP’TEKİ MİLLETVEKİLLERİ NE YAPIYOR?

Günlerdir Gaziantep’in yerel medyasında hem kimin rektör olacağı, hem şehir hastanesinin başhekimliği, hem de bürokraside ithal müdürler tartışması yazılıp çiziliyor. Biz Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürlüğü’ne Sivas’tan ve Vakıf işinden anlamayan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç’un getirilmesinin yanlış olduğunu söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz. Ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için mutlaka tıp kökenli, Gaziantepli ve geçmişi Gaziantep Üniversitesiyle ilgili olan bir kişinin olmasını istiyoruz. Ama bir bakıyoruz milletvekilleri kendi aralarında bir türlü anlaşamıyorlar. YÖK Başkanlığına hep birlikte gidip birer isim verip ve sonradan da bu isimler üzerinde kendi aralarında çelişkili bir durum yarattığı net olarak görünebiliyor.

AK parti Milletvekilleri kendi aralarında anlaşamayınca, sonrada bizim bilmediğimiz tanımadığımız bir isim Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne geliyor ve 4 yılımızda boşu boşuna geçip gidiyor. Şimdi bur da birde Şehir Hastanesi başhekimliği konusunda kendi aralarında anlaştıkları Dr. Ersin Arslan Hastanesinin Başhekimi Dr. Serdar Türkmen konusunda, yeni atanan Sağlık Sakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na bu ismi veriyorlar. Memişoğlu’nun Trabzonlu olması nedeniyle daha önce, Karadeniz Kökenli Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimliğini yapan Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu’nu Şehir Hastanesine Başhekim olarak atıyor. Daha sonra araştırmamız sonrasında Türkmen’in neden başhekim olmadığı birileri tarafından dedikoduyla, yalanla ve iftirayla isminden vazgeçilmesi sağlanıyor. Daha sonra araştırmamız sonrasında Bakan Memişoğlu’na Türkmen ile ilgili dedikodu, yalan ve iftiralar atarak isminden vazgeçilmesini sağlıyorlar. AK Parti Gaziantep Milletvekilleri aralarında anlaşamayınca Ilgın Türkçüoğlu’nın ataması da böylece gerçekleşmiş oluyor. Bazı medya organları iki milletvekilliyle ilgili birçok iddiaları gündeme getiriyorlar. Ben buradan açıkça bir şeyler söylemek istiyorum. AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, üç dönemdir milletvekilliği yapıyor. Bakbak’ın babası Aslansoy’lardan. Eşi Bülent Bakbak da Gaziantep’te 70 yıldan beri aynı işi yaparlar. Türkiye’nin birçok belediyesine ve kurumuna itfaiye aracı satarlar. Aynı şekilde Türkiye’de ilk kez büyük pasajın içine yürüyen merdiveni yapanlardır. Tek kelime ile Bakbak ailesi sanayici ve üreticidir. Yani birçok ihalelere girmişlerdir. Bir insan eşinin mesleği ile ilgili ve 70 yıldan beri bu işi yapan bir aileye bu iddiaların söylenmesini ben doğru bulmuyorum. O zaman diyelim ki, bu gibi tartışmalar Gaziantep’te AK Partiyi yıpratmaktadır. Tabi kimseye bir şey demeye hakkımız yok. Ağzı olan konuşur. Taktir kamuoyunundur. Ben birde şunu söylemek istiyorum. Derya Bakbak’ın avukatı ve savunucusu değilim, hakkındaki dedikodularla ilgili kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapması gerekiyor çünkü kendisi halkın milletvekilidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri