Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Hâyy diye başlayalım mı her söze;
Allah dostlarından Kayıkçı baba diye bir zat yaşar Eyüp Sultan da, haliçte kayıkçılık yapan binlerce kayıkçıdan biridir.Bir gün bir hoca efendinin vaazine denk gelir.Gavsulazam Abdulkadir Geylani hazretlerinin bir menkıbesini anlatmaktadir. Üzülür mahsun olur, bir an kendi kendine kâfir değilsin ki kiliseye gitmezsin, Müslümanım dersin camiye gitmezsin bu hal nereye der ve bir Fatiha suresi okur ve güzelce bir abdest alır ve vaazin devamını dinler öyle hoşuna gider öyle etkilenir ki Abdulkadir Geylaniye bin can ile aşık olur öyle bir hale gelir ki mübaregin adını nerde duysa huu huu demeye başlar buda halk arasinda alay konusu olur kayikciyi görenler Abdulkadirin selamı var deyince adamcağız huu huu deyip kendinden geçer, onlar alay ettiklerini sanarken o her seferinde aşkını aleme ilan eder. Kayıkçı aniden vefat eder ve veli bir Allah dostunun rüyasına girer, tam cehenneme götürülüyordum Cenab-ı Hakk 'ın musadesiyle melekler yolumuzu kesip beni aldılar Abdulkadir Geylaniye bağışladılar der ..
Seyyid Abdûlkadir Geylani hazretleri öyle büyük bir alimdir ki, vefatından üç gün önce arz üzerinde ki bütün rical-i gayb erenleri bu büyük zatı ziyarete gelirler. Onlar geldiğinde Abdulkadir Geylani hazretleri orada bulunanlara misafirlerime yer verin buyurur, tabi gönül gözü açık olandan başkası göremez mânâ aleminden gelen misafirleri , Abdulkadir de ruhu pak olarak kelimeyi şehadet gerirerek Mevlasına kavuşur.
Seyyid Abdûlkadir ruhların merkezine attığı sırlı ilahi aşk oklarıyla nefisleri teskiye eder, gönüllere melamet neş'esi verirdi.Razı olursan,razı olunursun. Günaha kapılmadan , boğulup yutulmadan dirilip ihsan sırrıyla bir tarikat geleneği olan sözlerle seslenelim Hüsn-ü bizzat-i şeyhime
Medet Ya Abdülkadir-i Geylânî.
Cennet, nimet, Cemâl arzusu içinde, manevi nimetlerden istifâde etmeyi dileyen, bilmek kavuşmak isteyen bir mü' min öncelikle elindeki nimetlere şükretmeyi bilecek. Insanoğlu için Alem ölçülemeyecek kadar geniş, Gökyüzü tırmanayacak kadar yüksekken,bunları kavrayacak ilmi ve 365 günün her anını ,her saniyesini ilahi kudretiyle senin hizmetine veren Cenabı Allah'a şükret. Yüce Rabbinin şanını yücelt ve "hızlan" gerisini Hakka bırak çünkü "Şanı yüce Allah" vaadinden dönmez.

HAYIRLI CUMALAR dilerim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri