Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Hamd ve senâ ancak Allaha 'dır (cc). Bizi buna şahit kıldığı için sayısız, sınırsız, sonsuz şükürler olsun.
Soru aklın zekatıdır derler.
Şu soru hiç aklımıza geldimi bu kadar ikram niye?.Bunca isyan, hata, günaha rağmen her anımız kusurken bunca nimet niye..?

Rahmanın bize olan rahmetinden merhametindendir.Azameti ilahiyyeyi iyi anlamalı. Kıt aklımızın elverdiğince. Aleme düzen veren Allahtır.Bizi yarattı çünkü bilinmek istedi. Peki biz O'nu tanımak, O'na yakın olmak konusunda ne kadar çabaladık.?

En büyük nimet islamı tebliğ ve müdafa edecek bir kalp ile yaratılmış olmaktır.Hakikatin yayılmasına yardım eden neferlerden biriysen,ihmalkarlığın ne derece acı bir kayıp olduğunu ancak öteki alemde yapmaya muktedir iken yapmadıklarımızdan hesaba çekildiğimiz an anlarız. Kendi fıtri hallarimizi iyi bilirsek zaaflarımızı, meziyetlerimizi kontrol edebiliriz, bunun içinde iman şart.iman Insana haddini de hakkını da öğretir. Çünkü insan en zor kendini anlar, en son kendini görür.

Rabbim gönül kilidimiz kimin elinde ise ona yoldaş etsin bizi,öyle ki sonsuz bir yoldaşlık olsun bu.Belki bir gün gelir bizimde kolumuza girer, bizede evladım der. Rasulumün huzuruna bizi de götürür..
Selam olsun gönül hanesine girenlere..gönül sahibini görenlere...
Ömür sermayesinin en kıymetli günü Mevlüt Kandilimiz mübarek olsun.


HAYIRLI CUMALAR dilerim

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazar Yazıları Haberleri