Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

"Sana dilsiz, dudaksız,sözler söyleyeceğim,hemde herkesin içinde söyleyeceğim ama senden başka kulak duymayacak sana söylediğimi ve Herkesin içinde güleceğim sana ama senden başka göz görmeyecek kime nasıl güldüğümü"...

Aşk eri Mevlana celaleddin-i Rumi hazretleri , hislerine ayna olan şems-i Tebrizi hazretlerine olan bağlılığını Ona duyduğu tarifsiz aşkı sayısız mısralara dökmüş, ruhları hakikatte kucaklaşmış bu iki sultan,can ile canan, nur olmuş.

Bu aşkı şöyle benzetirler.

Kâbe'de bir gün Hazreti Fahrikâinat Efendimiz putları kırmak için içeri girmişler , sonra Hazreti Ali efendimize omzuma çık Ya Ali buyurmuşlar.Aslında Peygamber efendimizin boyu müsait ve elindede asası var putları kırabilir istese ama Peygamberimiz yineliyor, omzuma çık Ya Ali buyuruyor.Hazreti Ali edeple büklüm büklüm nasıl çıkayım deyince. Peygamberimiz benim emrim senin edebinden üstündür buyuruyor.Hazreti Ali omzuna çıkınca yere bakıyor her yer Kâdem-i Resulullah, hizasına bakıyor her yer Sadr-ı Resulullah, göğe bakıyor her yer Cemâl-i Resulullah. Görüyor ki,Resulullah'tan başka hiç bir şey yok. Hakikat de, sır da budur.

Hazreti Mevlana Şems'e baktı Resulullahı gördü. O bu sırrı gördü ve bildi.Onlar daima birbirlerinin gönül aynasında Resulü Ekremin nurunu seyrettiler.
Gün gelip ayrılık vakti geldiğinde Tüm sevenler,sevdiğinden ayrıldı.Acı bal,bal zehir oldu kendini kaybetti, sonunda Yüceler yücesi Allah celle celalühuyu buldu.

Insanın kendi eksikliğini görmek için saf bir aynaya ihtiyacı var.Bazen Allah bu saf aynaları bize lutfeder bilene tabi.Kendine gelmeyen, kendini bilmeyen, kendi dışındaki alemi göremez, herşeyi kendinden bilir.Güneş her devirde aynı güneş. Her devrin de bir şems-i vardır. Yeter ki gönlündeki Şems'i görmeye niyetlen.Seni Allah'a götürenle dostluk et dünyalik işini layıkıyla yap ama ,hitap etmekle uğraşma ki damladaki deryayı gör.

Hacılar kâbe de gönül putlarıni yıkmakla uğraşırken bizler de oradaymiscasina gönlümüze yerleşen putları Resulümün emri deyip Ali edebi ve sadakatiyle kırıp huzuru ilahide nur gibi parlayalım.

HAYIRLI CUMALAR dilerim
KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri