YOK BÖYLE İDDİA! "Depremlerin Boğaz'daki ABD savaş gemisiyle alakalı olduğu" iddiası

Yıllar, yüzyıllar geçsede kimsenin unutamayacağı bir hüsran yaşadık… 6 Şubat 2023 hafızalara kazıldı. Hem 7.7, hem 7.6 şiddetindeki depremler çok şeyi değiştirdi. Hele hele bir aydır yaşadıklarımızı unutamayacağız. Binlerce canımız gitti. Evler, binalar, hayaller gitti. Ve gelinen noktaya baktığımızda depremin neden, nasıl ve nerede olduğu tartışılıyor.
Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği depremler nedeniyle büyük bir kayıp ve acı yaşandı. Cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremlerini yaşayan bölgede afetin yarattığı sonuçlarla mücadele sürüyor. Şimdilerde yaralar sarılıyor ama, ortaya atılan iddialar ve söylemler tedirgin ediyor herkesi. Merkez üssü Kahramanmaraş olduğu açıklanmasına rağmen Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Sofalaca mevkinin merkez üssü olduğu söyleniyor. Bu demek oluyor ki, Gaziantep, İslahiye ve Nurdağı debremin en çok etkilediği bir bölge. Ama şu bir gerçek, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elbistan, Pazarcık bölgelerinde deniz olmaması sadece akıllara fay hattını getiriyor. Bilim adamları ise debremin merkez üssü Kahramanmaraş olarak açıkladılar.
Ama, bazı iddialar var ki, inanın bizleri endişelendirdi.
Devlet ve millet bir seferberlik halinde hayat kurtarmaya ve yara sarmaya çalışırken ortaya atılan bu iddialar maalesef bizleri biraz daha üzüyor.
Ne var ki sanal alemdeki bilgi kirliliği kimi zaman komplo teorilerine kapı aralıyor.

İŞTE O İDDİALAR;


Komplo teorilerinin fitili, ABD'ye ait bir savaş gemisinin birkaç gün önce İstanbul Boğazı'na demirlemesiyle başladı. Bayrağı büyüktü ve "alışılmışın dışında" görüldü.
Sonra İstanbul Kağıthane'de 3.1 şiddetinde beklenmedik bir deprem yaşandı ve bu küçük sarsıntıyı Boğaz'daki gemiye bağlayan iddialar ortaya atıldı. Sosyal medyada HAARP gündemi belirdi, (Bir savaş taktiği olarak yapay deprem)
Savaş gemisi USS Nitze, İstanbul'dan Gölcük'e yol aldı. İddia ise merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerle birlikte sosyal medyada yayıldı.
Bazı sosyal medya kullanıcılarının şüphe ettiği soru "Depremlerin bu savaş gemisiyle alakası var mı?" oldu. İddialara temel oluşturan tezlere göre;
1-Bunlar yapay depremler. Deprem, bir savaş aracı olarak kullanıldı. Deprem makinesiyle fay hatları tetiklendi.
2-ABD'nin toprak altını araştıran projesi HAARP’ın depremi tetiklemiş olma olasılığı var.
3-Depremler bu savaş gemisiyle bağlantılı. Bu bağlantı çözülmeden Türkiye'deki deprem fırtınası dinmeyecek.
İddialar sosyal medyada yayıldı, etkileşime neden oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları iddiayı çeşitli yorumlarla paylaştı.
Fakat böye bir gerçek var mı? yok mu? kimse bilmiyor. Ama yaşanan büyük felaket bizleri, tüm ülkemizi derinden sarstı. Bakıldığında acımız çok büyük.
Bir başka iddia; haritanın yeniden çizileceği. Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay’ın yeniden haritada yer alacağı iddiası. Yok böyle bir iddia… ABD'ye ait bir savaş gemisinin depremleri tetiklediği iddiası gerçekten şaşırtıyor. Üstelik sosyal medyada bu tür söylemlerin olması üzüyor. Biran önce toparlanmak ve artık normale dönmek zorundayız. Haa, normale dönmek çok zor olacak. Çünkü, kayıplarımız var, kaybettiğimiz hayallerimiz var. Ama her şeye rağmen sosyal medyada yazılanlara çok kulak asmadan önümüze bakmamız gerekiyor. Biran önce Tek Yürek olarak kenetlenip, yaralarımızı sarmamız gerekiyor. Bir kez daha başın sağolsun Türkiyem…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri