Futbol Okullarının Amacı; Bilimsel temellere dayanan bir eğitim programı içerisinde, deneyimli spor hocalarımızın kontrolünde, geleceğimizin teminatı olan geçlerimizi fiziksel ve ruhsal olarak geleceğe hazırlamaktır.
Gayeleri, çocukların özgüvenlerini geliştirmelerine yardım etmek, fiziksel yeterliliği yakalayıp en üst seviyeye çıkarmak, bünyesine dâhil edilen gençleri toplum içerisinde kendi başına kararlar alabilen bireylere dönüştürmektir.
Futbol Okulları sadece bir spor okulu değil, aynı zamanda bir hayat okuludur. Bünyesine dâhil olma şansını yakalayan geçlerimize sporun yanında, gelecek hayatlarında her zaman lazım olacak insani değerler, disiplin, ahlak ve kültürel değerlerde verilmelidir. Gençler, bir taraftan spor yaparken bir taraftan da etraflarında dönen, tehlikelerle dolu dünyanın farkında olacak, gençliği bekleyen tehlike ve tuzaklardan uzak duracaklardır.
Çocuklarımıza; bilinçli spor eğitimi, dengeli beslenme, fiziksel yapısını ve gücünü tanıyarak en iyi şekilde kullanabilme, zekâ ile fiziksel gücü birleştirebilme, bireysel becerilerini grup çalışmalarına katabilme, hızlı ve doğru karar verebilme becerileri kazandırılmalıdır.
Fiziksel güç ve yetenekten daha önemli bir konu olan çocuğun psikolojik ve ruhsal gelişimi, fiziksel güç ve yetenek ile birlikte geliştirilmesi gereken en önemli faktördür. Çocuklarımıza özsaygı kazandırılarak, yaşamının kontrolünün kendisinde olduğu düşüncesi aşılanacaktır. Biyolojik, bilişsel ve sosyal süreçleri takip edilerek, bilinçli kadro çalışanları tarafından çocuklar yönlendirilmeli, aileyi ilgilendiren konularda istenmeyen yanlış gelişimin önlenmesi için okul aile iş birliği kapsamında bilgi akışı sağlanmalıdır.
Okullarımızda gençlerin toplum, okul, arkadaş çevresi ve diğer alanlarda biriktirdikleri negatif enerjilerini, sporu eğlenceli hale getirerek atmaları sağlanmalı, pozitif enerji yüklü bireyler olarak, okuldan sevinçli ve güler yüzle ayrılmalıdır.
Gençlerimiz uyuşturucu, pornografi, zararlı bilgisayar oyunları, terör örgütleri, radikal guruplar ile yasadışı oluşumların faaliyetlerinden zarar görmemeleri için kadrolarında bulunan deneyimli eğitmenlerin, spor faaliyetlerinden önce veya sonrasında verecekleri bilgilendirme toplantıları ve sunumlar ile mevcut tehlikeler hakkında, düzenli olarak bilgilendirilmelidir.
Gençlerimiz okullarımızda aldıkları eğitimle; Rakipleri olan akranlarından daha güçlü, ruhsal ve psikolojik dengeyi kurabilen, özgüveni sağlam, topluma, okuluna, ailesine ve arkadaşlarına faydalı, etrafında dönen dünyanın farkında, kendi başına karar alabilen, insani değerleri gelişmiş, sağlıklı bir birey olarak topluma kazandırılmalıdır.