Agil Mehdizade, Türkiye’de 10 Yılda 10 Kat Büyüdü

2012 yılından beri İstanbul’da ticaretle uğraşan Azerbaycan asıllı Agil Mehdizade, her yıl büyüyerek yeni sektörlere atılım yapmaya devam ediyor.

İş planlama ve geliştirme uzmanı olan Agil Mehdizade, memleketi Azerbaycan’da kurduğu e-ticaret sitesi ile kariyerinde gelişme kaydetmiş, Türkiye’ye geldikten sonra da çeşitli sektörlere yatırım yapmıştır. Bugün; hem İstanbul’da ortaklı işletmeciliğini yaptığı kafe-restoranı hem de Türkiye’nin en büyük teslimat hizmeti sunan firması ile franchise anlaşmaları bulunmaktadır.

Yeni Sektörlere Atılım Devam Ediyor

150 kişiye istihdam sağlayan yatırımcı iş insanı; yeme- içme sektörünün dışında turizm ve lojistik sektörlerinde de büyümeyi sürdürüyor. Son dönemde ise, organik meyve kurusu satışı yapan Tat Bakalım isimli firması ile hem yerel hem de uluslararası pazarda ben de varım diyor.

Tat Bakalım’ın Hikayesi

İş geliştirme ve Pazar araştırma uzmanı olarak Türkiye’de doğal, organik ve kaliteli meyve kurusu açığını gören Agil Mehdizade, sahibi olduğu Tat Bakalım isimli firmayı kurarak özellikle dijital pazar yerlerinde büyümek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Agil Mehdizade Kimdir?

1988 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya gelen Agil Mehdizade, ülkesinde eğtiim gördükten sonra master için yurtdışına çıkmış ve daha sonra 2012 yılında çeşitli girişimler için Türkiye’ye gelmiştir.

Azerbaycan’da e-ticaret, turizm gibi farklı sektörlerde girişimlerini sürdürdükten sonra, Türkiye’ye geldiğinde iş ortağı ile birlikte Başakşehir’de bugün hala aktif olarak hizmet veren kafe-restoranını açmıştır. Ayrıca, Türkiye’nin önde gelen teslimat hizmetleri sunan firmasında toplamda 3 adet franchise’ı ile de büyümeyi sürdürmektedir.

Bugün, 150’den fazla kişiye istihdam sağlayan Agil Mehdizade, önümüzdeki 5 yıl içinde hem mevcut iş kolları hem de yeni girişimleri ile daha da büyümeyi, gelişmeyi ve daha fazla kişiye istihdam sağlamayı hedeflemektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri